Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juni 12, 2019

Het systeem

'Het systeem is verrot!' 'Het ligt aan het systeem!''Het is de schuld van het systeem!''Zij moeten het systeem veranderen!'

Maar wat is 'het systeem' eigenlijk en waarom krijgt 'het systeem' de schuld van alles dat volgens 'ons' niet goed gaat en is het nooit aan 'het systeem' te danken wanneer iets juist heel goed gaat?

Waarom is het de schuld van 'het systeem' dat 'de EU' 'een corrupt zooitje!' is maar hebben wij niet de langst aaneengesloten periode van vrede te danken aan 'het systeem'?

Klaarblijkelijk staat 'het systeem' voor alles dat slecht is. Het systeem is de Satan, de Duivel en alles waar je tegen moet zijn. En wie zegt blij te zijn met het systeem (vanwege de langdurige vrede in Europa, hypotheekrente aftrek, een werkloosheidsuitkering, betaalbare zorg, redelijk onderwijs, goed onderhouden wegen, veel televisieprogramma's, ruim voldoende te eten,...) moet maar gewoon dood. Of zo. Blijkbaar.

Ook raar: mensen die zeggen groot tegenstander te zijn van 'het systeem' maar tegelijkertijd de wens uiten er de liefde mee te willen bedrijven:

Hoe zit dat met u? Bent u voor of tegen 'het systeem' of alleen in bepaalde gevallen? Kunt u een paar voorbeelden noemen?

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/