Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, september 06, 2023

Voor wie kiest u partij en waarom?

Ooit was ik lid van de SP. Deelraadslid zelfs. Tot ik op een dag laat thuiskwam na een weer uitgelopen raadsvergadering en de oppas mij vertelde dat mijn toen 7-jarige zoon een briefje op mijn kussen had gelegd: 'Papa, je bent zo vaak weg 's avonds en soms moet ik daar van huilen.'

===========================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

==============================
Ik bleef nog even om een opvolger in te werken en verliet de politiek. Maar bleef de SP een warm hart toedragen en af en toe helpen met folders verspreiden en het 'vertalen' van raadsstukken. Natuurlijk waren er wel eens conflicten en was ik het niet altijd eens met wat de partijtop besloot. Het is onmogelijk om het altijd eens te zijn met welke partij dan ook: je collega's, je levenspartner of je favoriete politieke partij. Dus ik bleef SP-lid.

Tot er verkiezingen voor de Europese Unie kwamen en de SP met dit spotje kwam:


Doelbewust werd daarin EU-voorzitter Frans Timmermans - als 'Hans Brusselmans' - belachelijk gemaakt. De SP hoopte hiermee kiezers weg te halen bij met name de PVV door in te spelen op het sentiment onder 'het volk'. Een actie (klik) waarmee de partij mij en duizenden anderen van zich afstootte.

Het werkte een beetje want PVV-stemmers dachten dankzij dit spotje dat niet alleen hun Grote Leider ('Führer' in het Duits) voor een 'NEXIT' was maar dat ook de SP wilde dat Nederland zou uittreden uit de EU. Wat overigens helemaal niet zo is. Zoals blijkt uit dit overzicht (klik) van standpunten van partijen tegenover de EU. Daar blijkt ook uit dat uitsluitend domme egoïsten een 'NEXIT' willen. Van het soort 'Eigen volk eerst!'. Verstandige mensen begrijpen dat je alleen met samenwerken verbeteringen kunt bereiken. 

'Populistische prietpraat' noem ik dit stukje (klik) van SP'er Ronald van Raak (die ik als SP-collega en als mens overigens graag mocht). Een beetje popie jopie uithangen door 'Weg met de EU!' te roepen. Terwijl uit de EU stappen ontzettend dom zou zijn. Bijvoorbeeld voor wie boeren een warm hart toedraagt:
die lopen miljarden euro's mis als Nederland de EU zou verlaten.

EU-regels maken internationale handel eenvoudiger en daarmee goedkoper;
EU-regels beschermen ons tegen bedrijven als META die het niet zo nauw nemen met privacy-regels;
EU-regels beschermen met voedselregels ons tegen bedrijven die winst boven gezondheid stellen;
EU-regels beschermen ons en onze kinderen in het verkeer;
EU-regels beschermen ons tegen monopolisten die de prijs van eieren en bellen kunstmatig hoog houden; et cetera.

In eenvoudige taal (klik) wordt in dit stuk uitleg gegeven over de EU. Nee, 'Brussel' pakt niet de autonomie van een land af: de EU kan iets beslissen en een land kan beslissen daar niet in mee te gaan.

Samenvattend voor egoïsten: dankzij de EU vallen er al decennialang geen bommen bij jou in de straat, is de kans dat je voedselvergiftiging oploopt of doodgaat in het verkeer een heel stuk kleiner en kun je goedkoper op vakantie, eenvoudiger werken in een ander (EU-)land en goedkoper bellen in het buitenland. Ben je nu nog steeds tegen de EU?

Voor mij was het duidelijk dat de Socialistische Partij niet langer socialistisch meer was, maar uitsluitend nog populistisch; roepen dat je ergens tegen bent maar zelf geen concreet verbetervoorstel hebben. Toen 'het volk' in navolging van domme Fransen 'Wij zijn tegen!' ging roepen gekleed in gele hesjes, schaarde de SP - in de vorm van voorvrouw Lilian Marijnissen (klik) - zich achter dat schreeuwende deel van de bevolking.
Flauw, populistisch, kinderachtig gedoe zonder enige inhoud; 
dat was ik van de SP niet gewend. En stapte er uit.

Terwijl die schreeuwlelijken maar zo'n 10% van de bevolking uitmaken. 

Covid heeft echt het slechtste in mensen naar bovengebracht en populisten nog wat populairder gemaakt.
 Misschien kwam die daling van het IQ (klimaatontkenners, anti-vaxxers, chemtrail-gelovers e.d. hebben doorgaans een lager IQ dan anderen) wel door de vele covid-infecties (klik).

De EU zou 'niet democratisch zijn' terwijl elke burger de vertegenwoordigers kiest. Overigens: hoe 'democratisch' is het bedrijf waar u voor werkt? Stemmen alle medewerkers mee over alle beslissingen van het management? Zijn er verkiezingen voor wie het nieuwe hoofd van de afdeling Financiële Administratie wordt? Wordt over elke grote beslissing binnen uw gezin gestemd? Dus hoe democratisch bent u zelf eigenlijk?

Ja, de EU kost veel geld maar levert daarnaast veel meer geld op. Al is die absurde verhuizing steeds van Brussel naar Straatsburg en weer terug natuurlijk volkomen onzinning. Maar tegen samenwerking zijn en als een dreinend kind roepen: 'Ikke wil zelluf doen!' is gewoon dom.

Kiest u voor een politieke partij die de samenleving écht wil verbeteren of roept u alleen maar dat u ergens tegen bent, net als populistische partijen?