Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, april 08, 2015

Zijn alleen jongeren asociaal?

Fraude

Is het zo dat alleen domme mensen frauderen?
Een redelijk recent voorbeeld is de fraude door drie leerlingen van het Barlaeus Gymnasium in Amsterdam die een wachtwoord hadden van een conrector en daarmee in het computersysteem cijfers van proefwerken en zelfs absentiecijfers aanpasten. Zij meenden serieus daarmee weg te kunnen komen. Dat het nooit zou opvallen!

Jeugd van Tegenwoordig

Altijd weer wat met die jongeren die op zoek zijn naar een eigen identiteit.
Helaas is dat een probleem van alle tijden en alle culturen en niet specifiek voor Turkse of Marokkaanse jongeren. Vierduizend jaar geleden klaagde men - volgens een gevonden kleitablet - al over 'die jeugd van tegenwoordig'.

Zelf denk ik dat de overheid niet heel veel kan doen maar dat het probleem vooral bij de ouders ligt, in welk land die dan ook zijn geboren.
Wij kunnen zelf het goede voorbeeld geven aan onze eigen kinderen maar heel veel meer ook niet, denk ik. Misschien helpt bij de regering aandringen op investeren in het onderwijs in plaats van bezuinigen? Ik denk persoonlijk dat wanneer jongelui begeleiding van betere kwaliteit ontvangen zij dan minder vaak zullen opgroeien tot asociale volwassenen.

Aso's

Ook u heeft vast wel eens last van mensen die zich asociaal gedragen. Het zijn aso's die hun lege sigaretten pakje in de gracht werpen; hondenpoep niet opruimen en vaak zelfs de hond laten plassen en poepen in de voortuin van de buren 'want het is twee minuten lopen naar het uitlaat veldje'; het zijn aso's die hun boodschappen voor die van een ander op de band bij de kassa leggen, een paar meter afsnijden door een stukje over de stoep te fietsen, de fiets overdwars op de stoep parkeren 'want het is maar voor tien minuutjes' en het zijn aso's die als dronken fietsers midden in de nacht een gevaar vormen op de weg.

Meldpunt Overlast Oudere Blanken 

Zomaar een paar voorbeelden van sterk asociaal gedrag waar de overheid niet tegen optreedt. Burgers trouwens ook niet dus wanneer ik er iets van zeg reageert men zeer verrast. Alsof men gewend is geraakt aan het eigen asociale gedrag. Overigens - in mijn persoonlijke ervaring - zijn het toch echt vooral oudere blanke Nederlanders die zich schuldig maken aan dit gedrag en bijna nooit jongeren van Noord-Afrikaanse komaf. Is er eigenlijk een Meldpunt Overlast Oudere Blanken?

Voor de iets minder jeugdigen is hier Trans X met 'Living on Video'


Vandaag staan wij stil bij het overlijden van James Best