Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, maart 29, 2012

Linkse hobby

Wanneer je 8 uren rekent voor werken, 8 uren voor slapen, 2 uren voor reistijd en 2 uren voor het huishouden blijven er nog 4 uren over...wat doen wij daar eigenlijk mee?

Welnu: ik ging langs bij de kleermaker, deed wat aan huishouden, werkte wat, deed boodschappen, at en sliep. O, en ik schreef een stukje dat werd geplaatst op Amsterdam Centraal, maande een opdrachtgever om na drie maanden eindelijk m'n reiskostenvergoeding van een tientje uit te betalen, sorteerde de laatste batch van een paar honderd foto's van onze skivakantie en plaatste die hier online.

Eigenlijk heb ik dus een vrij relaxt leven.

Ja, goed beschouwd heb ik helemaal niets om over te klagen.

En wéér hebben wij Nederlanders iets om over te klagen. Nederland gaat misschien, eventueel, mogelijkerwijs over een jaar of 16 de Olympische Spelen organiseren. Nu is naar voren gekomen dat dat ons als belastingbetaler mogelijk, vermoedelijk, eventueel ongeveer 8 miljard euro zal gaan kosten. Terwijl de minister een lager bedrag noemde en daarmee dus 'loog'. Och, de schande!

Behalve dat dit natuurlijk aangeeft dat de burger eigenlijk helemaal niets te klagen heeft (Ik bedoel: als ophef maken over een hypothetische situatie al geldt als dagbesteding dan zijn er blijkbaar geen ècht belangrijke zaken om ons druk over te maken. Toch?) is het toch vreemd te noemen dat men zich niet druk maakt over de Hypotheekrente-aftrek, de zogeheten HRA.

Deze voordeel-regeling voor huizenbezitters kost de overheid (en dus indirect de burger) zo'n 12 miljard euro per jaar. Vreemd genoeg wil vrijwel geen enkele parlementariër deze regeling afschaffen. Zou dat komen omdat vrijwel elke parlementariër zelf ook huizenbezitter is en er dus sprake is van belangenverstrengeling?

Hoe dan ook: voorstanders van de HRA roepen graag en heel hard dat dat geld dat zij krijgen eerst via belastingen is binnengekomen bij de overheid en dat geld uitgeven aan sport weinig meer is dan geldverspilling. Maar ook dàt geld is eerst binnengekomen via belastingen dus wat is precies het verschil?

Overigens: dat 300 miljoen euro per jaar wordt uitgegeven aan voetbal vinden diezelfde HRA-verdedigers niet erg 'want voetbal is een nationaal tijdverdrijf en gewoon leuk'. Vreemd dat sporten die men zèlf leuk vindt niet hoeven worden afgeschaft omdat die niet worden gezien als 'linkse hobby'.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Jocky Wilson