Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, augustus 23, 2016

Goed nieuws en kattenlog

Goed nieuws vind ik dat er altijd nog mensen te vinden zijn die zich niet laten intimideren of wegjagen. Ondanks soms bijzonder nare omstandigheden gaan zij door met het najagen van hun dromen. Neem Ahmad, een jongeman uit Syrië. Terwijl de kogels hem letterlijk om de oren vliegen (Journalist: 'Wie schiet er eigenlijk op wie nu en waarom?' Ahmad haalt zijn schouders op. En danst.) blijft hij lesgeven en dansen om de zielen te eren van hen die zijn omgekomen in de oorlog. Zeer bewonderenswaardig!

Minder bewonderenswaardig vind ik mensen die zelfs na het zien van deze beelden vinden dat vluchtelingen uit Syrië niet mogen delen in onze welvaart en terug moeten naar de hoop stenen die zij ooit 'huis' noemden. Maar heel fijn vind ik het dat deze mensen een minderheid vormen.

Niet alleen tussen mensen maar ook tussen dieren vinden positieve zaken plaats:Nóg een filmpje over een dier:

Scoob (van Scooby Doo) is een typische kat. Lui dus.


Speciaal voor u bedacht ik weer een 'lolcat':
'Schietoefeningen? Na duizenden jaren oorlogvoeren
nog steeds niet genoeg ervaring?'


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/