Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, januari 04, 2011

Worden

Vanmorgen even bij vriend Pieter langsgeweest en daarna bij m'n moeder. Nog even gekletst met een buurvrouw van haar om vervolgens m'n werkbriefje af te geven bij het DWI. Dat geef ik persoonlijk af om te voorkomen dat ze kunnen zeggen dat ze het niet ontvangen hebben. Wat een reden kan zijn om op een (aanvullende) uitkering te korten. Zodoende. Daarna naar huis om samen met mijn zoon een broodje te eten en hem uit te horen over zijn eerste schooldag na de vakantie.

Het is een goed joch die lacht om mijn grapjes; 'Geef je mij je bord even aan? Dan kan ik het eten overdrijven...eh...opscheppen.' Erg flauw, ik weet't. Maar wij vinden het vermakelijk.

Altijd vermakelijk om te zien hoeveel macht mensen denken dat zoekmachine Google heeft. Natuurlijk, Google heeft een bijzonder goede zoekmachine gebouwd maar of Google het antwoord heeft op álle vragen?

Neem nu deze zoektermen waarmee mensen op dit weblog terecht kwamen:
Ik zou bijna nieuwsgierig worden naar het waarom van zulke zoektermen. Wat zit erachter? Wie zit erachter? En waarom denken ze dat Google het antwoord heeft?

En waarom zijn er mensen die vinden dat zij zich een fiets mogen toe-eigenen die niet van hun is, alleen maar omdat-ie niet op slot staat? Gek genoeg vinden diezelfde mensen dat dat niet geldt voor hun auto die ze "maar eventjes op de stoep voor de videotheek hadden geparkeerd om een gehuurde film in te leveren"? Zelf noem ik dat hypocriet. Want waarom zou je het okee vinden als spullen van anderen worden gejat en ben je er tegen als spullen van jezelf worden gestolen?

Dat is meten met twee maten en dat is precies wat ook de overheid doet. Over het verplicht vrijwilligerswerk dat mensen in de bijstand móeten doen maar mensen met een WW-uitkering niet mógen doen. Over de BTW-verlaging op loodgieters en timmerlieden wat goed zou zijn voor de economie en de verhoging van het BTW-tarief op kunst en cultuur wat goed zou zijn voor de economie. Bijvoorbeeld.

De verlaging van prijzen voor timmerlieden en dergelijke is alleen maar goed voor het saldo van de grote bouwbedrijven. U weet wel, die bedrijven die grootschalig fraude bleken te plegen. Weet U het nog: het dossier Bouwfraude? Opvallend vaak staan er ex-politici en vrienden van politci aan het roer van zulke bedrijven. Maar dat zal wel toeval zijn. Het wordt tijd dat een ex-politicus de bedrijven van Joop van den Ende en Id&T overneemt. Wedden dat dan de BTW-tarieven opeens weer verlaagd gaan worden?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Pete Postlethwaite en Coen Moulijn