Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, januari 19, 2022

Wil je goed zijn voor jezelf? Wordt verliefd!

Als tiener op school wilde ik graag opvallen, anders zijn, mijn individualiteit uitdragen. Mijn lichaamslengte - of beter gezegd het gebrek er aan want ik ben 1.40m - hielp natuurlijk. Maar ik drukte mij ook uit door mijn haren zwart te verven en een vlechtje te dragen aan de rechter voorkant van mijn hoofd terwijl het toen voor jongens hip was een vlechtje te dragen aan het achterhoofd. Ook droeg ik twee verschillende sokken. In de twee jaren dat ik dat deed ben ik niet één keer aangereden door een tram.

============================.
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer
===============================
Bewijst dat dat het dragen van twee verschillende sokken voorkomt dat je gewond raakt door een aanrijding met een tram? Natuurlijk niet.

Om die reden ben ik ook wat sceptisch wanneer mensen zeggen: ik drink dennennaalden thee en sinds ik dat doe heb ik geen covid opgelopen. Behalve dat dennennaalden thee niet bestaat - thee kan uitsluitend worden gemaakt van theebladeren tenslotte - is er geen enkel wetenschappelijk bewijs voor de werking van dennennaalden als verweer tegen covid. Ik ben dus ook wat sceptisch tegenover mensen die zweren bij het slikken van een ontwormingsmiddel voor paarden tegen het virus. Ivermectine is in grotere hoeveelheden zelfs bijzonder slecht voor de menselijke gezondheid. 

'Ja maar sinds ik ..... ben ik nog nooit ..... !' is een drogreden. Anders gezegd: een nepargument. Weer anders gezegd: onzin. 

Een ander argument dat vaak wordt gebruikt en ook gewoon een drogreden is, is het twee gebeurtenissen aan elkaar koppelen als 'oorzaak' en 'gevolg'. Bijvoorbeeld in: 'Hij kreeg een hartaanval én is gevaccineerd! Dus...' en '80% Van iedereen die in het ziekenhuis ligt is gevaccineerd, dat bewijst dat vaccineren niet voorkomt dat je in het ziekenhuis belandt.' 

Een absurd voorbeeld om aan te geven waarom die manier van denken fout is:
'Bijna iedereen die kanker heeft, heeft twee benen. Dus als je geen kanker wilt krijgen moet je een been laten afzagen. Bewijs maar dat dat niet klopt: hoeveel mensen met één been ken jij? Twee? Hoeveel van hen hebben kanker? Nul? Zie je wel! Ik heb dus gelijk!'

Bovenstaande wil natuurlijk niet zeggen dat het bijslikken van vitamines of bijvoorbeeld bidden of een andere vorm van mediteren niet helpt om het immuunsysteem te verbeteren. Waardoor je minder bevattelijk bent voor de gevolgen van het oplopen van een virus. Alles waardoor je je beter voelt helpt om je immuunsysteem te verbeteren.

Heeft u zich bijvoorbeeld wel eens afgevraagd waarom verliefde stelletjes zich minder vaak bij de huisarts melden dan andere mensen?

Zoenen en knuffelen is ook nog eens een hele fijne manier om je immuunsysteem te versterken. En het kost je geen cent  Afhankelijk natuurlijk van wie de rekening betaalt van een avondje stappen.


=====================
Meer lezen? Mijn verhalenbundels