Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, november 04, 2020

Aanslagen

Natuurlijk schrok ook ik van de recente aanslag in Wenen waarbij een paar mensen (waaronder een dader) omkwamen. Vermoedelijk kwam de aanslag voort uit een verknipte versie van een religie. Of althans: vanuit een verkeerde interpretatie van een alinea uit een heilig boek.

========================================================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/ 

=================================================================

Alsof je een restaurant opblaast nadat je hebt gehoord dat er recent een klant rivierkreeft heeft gegeten. Als je een waterdier eet dat geen vinnen en schubben heeft dan mag dat namelijk niet volgens de richtlijnen in de Bijbel. Echt waar. Hier nog meer opvallende verboden. Wist u dat u ter dood wordt gebracht wanneer u tegen uw ouders vloekt? Ik bedoel maar. Hier een fraai overzicht van wat er volgens de oude Christelijke geschriften allemaal niet mag. Veel plezier met mensen stenigen en verbranden en zo! Van de Bijbel is dat uw goed recht.

In elk geloof heb je extremisten. Mensen krijgen al slaande ruzie wanneer de ene beweert dat ios een beter besturingssysteem is dan Android. Dus u kunt zich wel voorstellen wat mensen elkaar kunnen aandoen wanneer het écht ergens over gaat.


Mensen die in een bepaalde 'bubbel' leven (zie voor de betekenis: Wappiepedia) denken dat uitsluitend Moslims terroristische aanslagen plegen. Dat is eenvoudigweg niet waar

Persoonlijk zal ik extremisten nooit begrijpen. Waarom richten zij relatief weinig schade aan, bijvoorbeeld? 

Vraag ik mij ook al jaren af. Een paar staafjes dynamiet op de juiste plek bij Pernis en Rotterdam wordt weggevaagd in een inferno van rook, giftige zooi en vlammen. Bijvoorbeeld. Of twee eenvoudige boem-dingetjes bij Diemen en in de buurt van Hilversum en Nederland zit een week lang zonder telecommunicatie. Een giftig stofje in de waterduinen en heel Noord-Holland aan de diarree. Als leken als wij dat al kunnen bedenken...of is iedereen bij de CIA (of bij IS) zo ontzettend dom? Ik denk dat al die 'aanslagen' bedoeld zijn om ons af te leiden. Van wat de Cabal doet natuurlijk. Om Lange Frans in te zetten als Strijder voor het Volk op een weg naar een Nieuwe Wereldorde. Denk ik. Oké, ik voel een blogje opkomen. Voor een andere keer.

Zo zit er ook een blogje in het verschiet over de recente aanslagen op de Nederlandse taal. Ontzettend veel mensen blijken vergeten te zijn wat zij hebben geleerd tijdens de lessen Nederlands op de lagere school. Vooral zogeheten 'anti-vaxxers', 'christenen' en 'realisten' hebben er een handje van om de Nederlandse taal onrecht aan te doen. Afgezien van de overduidelijke domheid en het totale tekort aan vermogen om zelfstandig na te denken vind ik de aanslag op de taal misschien wel het ergste kenmerk aan deze mensen. Iemand die niet gelooft in vaccineren:
Iemand die een collega Complotwappie feliciteert met diens verjaardag:

Iemand die vindt dat hij meer waard is en meer rechten heeft dan mensen met een donkerder huidskleur dan zijzelf:

Stuk voor stuk weten zij niets van Nederlandse taalregels. Interpunctie, dt-spelling, 'na' en 'naar' door elkaar heen gebruiken, het verschil niet weten tussen 'jou' en 'jouw...
Maar wel de mond vol hebben van 'buitenlanders' 'want die spreken geen eens goet hollants!'
Raar.
========================================================
Meer lezen? Mijn verhalenbundels