Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, juni 18, 2013

Oprah Winfrey Show

Gisteren beleefde ik een vrij rustig dagje op kantoor en had ik 's avond een afspraak: een viering van de Zomer Zonnewende.

Vanmorgen was hier een meneer van de woningbouw die er met groot vertoon van spierkracht en een schuurmachine voor zorgde dat mijn voordeur niet meer klemt. Straks komt een collega van hem mijn halofoon repareren zodat ik weer kan horen wie er staat aan te bellen. Gek eigenlijk, dat na mijn gesprek met de woningcorporatie reparaties zo snel worden uitgevoerd. Zal wel toeval zijn...;-) Nee, ik ben niet bang voor grote bedrijven. Zo won ik eerder al akkefietjes met het NUON, de KPN en Albert Heijn. Ooit won ik zelfs een rechtszaak die tegen mij was aangespannen door een advocatenkantoor! Nee, wél ben ik bang dat mijn geliefden wat overkomt, om levend begraven te worden en heb ik nog een paar natuurlijke angsten zoals die voor grote hoogtes, snelheid en wilde dieren. Maar bang voor personen en bedrijven die zich intimiderend opstellen? Nooit!

Men is bang dat radicale moslims Nederland zullen overnemen en hier de Sharia zullen instellen. Is die angst terecht? Nee. Zijn er dan geen radicale moslims? Natuurlijk wel. Zoals er ook radicale voetballiefhebbers, Robbie Williams fans en radicale christenen zijn. Heel veel zelfs.  Maar voor hen zijn wij niet bang. Wij zijn zelfs niet bang voor auto's hoewel die toch voor honderden doden per jaar zorgen! En waarom zijn wij niet bang voor alcohol? Er zijn mensen die legaal en moedwillig iets verkopen waarvan zij weten dat het duizenden doden per jaar veroorzaakt. Alleen al in Nederland! Toch worden die dealers noch de gebruikers aangepakt. Dus ik vraag u nogmaals: moeten wij bang zijn voor die acht radicale moslims die hun geloof aan anderen willen opdringen, desnoods met geweld? Herinnert één van mijn lezers zich wellicht de kruistochten nog? Tienduizenden werden vermoord uit naam van het Christendom. Maar dat is natuurlijk wat anders want het Christendom is goed en het geloof in God mag best worden verspreid. Desnoods met geweld. Toch?

Onlangs had ik het nog over godsdienstwaanzin. Niets mis met houvast zoeken in een geloof maar uit naam van een hoger wezen je kinderen laten lijden zou naar mijn mening verboden moeten worden. Momenteel betreft het een epidemie van de Mazelen. Met name in de 'Biblebelt' zijn weer veel kinderen het slachtoffer van hun hypocriete ouders. Die vinden het de wil van God dat hun kinderen ernstig ziek worden en wellicht sterven 'want inenten staat niet in de Bijbel en gaat dus in tegen de wil van God.' Amehoela! In de Bijbel staat ook nergens dat je je kinderen moedwillig moet laten lijden. Wie dat dus wél doet gaat volgens zijn of haar eigen bezopen logica tegen de wil van God in. Ja, wij kennen nog achterhaalde systemen in Nederland en de overheid moedigt dat graag aan want het in stand houden van domheid zorgt voor tweedeling en een volk dat verdeeld is is makkelijker te manipuleren. Mede daarom kent ook Nederland klasse-justitie.

Nederland en België kennen geen klasse-systeem? Dat denkt u maar! In pretpark Walibi bijvoorbeeld kunnen mensen namelijk tegen extra betaling de wachtrijen met 'het plebs' voorbijlopen. Zo wordt het verschil tussen arm en rijk extra benadrukt. Ook door bijvoorbeeld studiefinanciering af te schaffen of extreem duur te maken door studenten verplichten dat geld tegen veel rente bij banken te lenen. Gevolg: alleen kinderen van rijke ouders kunnen studeren; alleen kinderen van rijke ouders kunnen goed betaalde functies in het bedrijfsleven krijgen en alleen hún kinderen kunnen studeren.

Mensen die de eenvoudige pech hebben dat hun ouders een modaal of lager inkomen ontvangen zullen zich moeten behelpen met baantjes in de marge. Behalve dat handvol gelukkigen dat beslag kan leggen op een studiebeurs. Dan gaan we - God verhoede - Amerika achterna: kinderen van niet-rijke ouders kunnen niet studeren. Tenzij zij extreem goed kunnen basketballen of als zielig kindje een paar minuten mogen huilen in de Oprah Winfrey show.