Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, april 07, 2014

Eens een dief, altijd een dief!

Mijn oorontsteking is in principe voorbij maar de lichte doofheid speelt mij nog wel parten; alsof je naar de omgeving luistert met je oren een beetje onder water. Lastig. Maar niet meer dan dat.

Bij de opnames donderdag van de pilot van een mogelijke nieuw televisie-spel kwam ik volkomen onverwacht twee dames tegen die eerder in ons vakantiegroepje zaten. Ook mijn tante Floortje fietste toevallig voorbij en een burlesque-collega herkende mij toen zij in haar lunchpauze even haar kantoor verliet. Ik herkende haar even niet met haar kleren aan maar gelukkig herkende zij mij...Mijn vriendin hielp bij het filmen en nu hopen wij maar dat de omroepen er wat in zien.

Vrijdagnacht spraken wij met de manager van een nieuwe nachtclub over mogelijk zakendoen en deed ik mijn aangifte omzetbelasting en achterstallig huishouden terwijl wij zaterdag aanwezig waren bij het zes-jarig bestaan van Roppongi:
Zondag stonden wij op de gezellige Sunday Market in Amsterdam Westerpark:
Met mijn dochter ging ik tussen de bedrijven door naar Lego: de film. Ik ontdekte twee 'moralen': 'Zijn je vrienden nog wel je vrienden wanneer je niet meer klakkeloos doet wat zij ook doen?' en 'Spelen is goed; blijf dat altijd doen! Laat je niet vermaken maar vermaak jezelf!'

Wij kwamen meerdere bekenden tegen op de markt, waaronder zelfs een maatje van de middelbare school! Speciaal voor hem een vers stukje over een actueel onderwerp:

'De beruchte bankrover Jimmy O. komt aanstaande donderdag op vrije voeten. Na enig onderhandelen bleek de gemeente Eindhoven bereid hem een huurwoning aan te bieden. Woedende filiaalmanagers van diverse banken meldden zich bij het vernemen van dat voornemen bij de gemeenteraad om te klagen: 'Eens een bankrover, altijd een bankrover!' en 'Hoe gaat de gemeente garanderen dat Jimmy O. mijn bank niet overvalt!?' waren veelgehoorde kreten.
Een gemeente woordvoerder verklaarde het sentiment te begrijpen maar bleef het gemeente besluit verdedigen. Daarop beet een demonstrant hem toe: 'Jij hebt zelf zeker geen bankfilialen hè!? Dan zou je Jimmy O.  echt niet de hand boven het hoofd houden. Ik hoop voor jou dat jij zelf nooit bankdirecteur wordt en Jimmy O.  bij jou in de straat komt wonen. Dan zou je wel anders piepen!'
De man werd door aanwezige politieagenten geboeid afgevoerd nadat hij met een spandoek met de tekst: 'Wie beschermt de bankdirecteur?' poogde de wethouder van financiën te wurgen. Volgende week zal hij worden voorgeleid aan de Officier van Justitie.
Zijn collega's spreken er schande van: 'Dus een man die eerlijk aan zijn geld komt door doelbewust duizenden mensen tegelijk op te lichten door het verstrekken van slechte hypotheken voor miljoenen euro's wordt opgepakt en een bankrover die zijn straf heeft uitgezeten nadat hij voor maar liefst 1380 euro een greep in de kassa heeft gedaan gaat gewoon vrijuit!? Het is een schande!!'
Jimmy O. was zelf niet voor commentaar bereikbaar maar zijn advocate zegde toe morgen een persconferentie te beleggen.'

(Update: Dit is dus een analogie naar aanleiding van het bericht dat pedoseksuelen na het uitzitten van hun straf weer mogen wonen in hun oorspronkelijke woonplaats. Dat u dat even weet. Het bleek namelijk niet voor iedereen duidelijk.)

Het pleonasme van de dag is: bij voorkeur liever niet.

Als extraatje een video die aantoont hoe talen voor anderen klinken:


Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Mickey Rooney, Peaches Geldof en Frans van der Lugt