Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, augustus 25, 2011

Islamisering

De Man die geen Idee had (en andere verhalen), samengesteld door Terry Carr is boek nummer 10 van dit jaar en sommige van de verhalen hebben mij weer'ns aan het denken gezet...

Gisteren heb ik mij vooral beziggehouden met het verrichten van achterstallige administratie en huishouden.

Behalve dat ik eergisteren aan het bijkomen was van een paar hectische dagen heb ik ook met mijn zoon samen zijn biologische moeder opgezocht. Zij was zichtbaar verheugd ons te zien, had sjaals voor ons gebreid en zelfs een cake gebakken! Fijn dat het beter met haar gaat.

Eerder zat zij in een inrichting waar (door wat voor oorzaken dan ook) de medewerkers nauwelijks omkeken naar de patiënten maar nu zij ergens verblijft waar de nadruk wordt gelegd op dingen die een patiënt nog wél kan doen, zie je mensen langzaam vooruit gaan.

Het is aan het Kabinet Rutte I niet uit te leggen maar met het geven van tijd en aandacht besteden aan patiënten help je ze écht! Persoonlijk lijkt mij dat heel logisch.

Sommige logica lijkt lastig te weerleggen. Neem een uitspraak als "18% van de verkeersongelukken (Het juiste percentage weet ik niet maar het gaat hier even om het idee) wordt veroorzaakt door alcohol dus nuchtere autobestuurders zorgen voor verreweg de meeste auto-ongelukken." Er is er nog zo eentje: "Leg meer wegen aan want dat verspreidt het aantal auto's en vermindert dus het aantal files."

Onzin natuurlijk maar voor Henk en Ingrid klinkt het erg logisch. Speciaal voor hullie heb ik deze bedacht: "Meer Moskeeën betekent minder moslims per moskee en dus minder gevaar van islamisering."