Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juni 05, 2019

Waarin mannen en vrouwen verschillen

Mannen en vrouwen verschillen van elkaar. Toch? Wat betreft uiterlijk uiteraard maar zeker ook op andere gebieden. Zo hebben mannen doorgaans een beter ruimtelijk inzicht en zijn vrouwen meer empathisch. Maar op hersenscans zijn nauwelijks verschillen te zien.

Toch reageren mannen en vrouwen anders op situaties.

Dat zou zo maar eens met de opvoeding te maken kunnen hebben: jonge jongetjes krijgen ander speelgoed dan jonge meisjes. Als een jongen huilt krijgt-ie te horen: 'Stel je niet zo aan, echte kerels huilen niet.' terwijl zijn zusje hoort: 'Huil maar even lekker hoor schatje, ik begrijp dat je verdrietig bent.' Al vroeg leren jongetjes hoe zij met (speelgoed)auto's moeten rijden terwijl meisjes spelen met theeservies en sociale interacties.

Als een jongetje probeert blokken in een blokkendoos te krijgen en het lukt niet, dan wordt hem wijsgemaakt dat hij heeft gefaald. Een meisje krijgt te horen: 'Geeft niet hoor, liefie. Je hebt het in elk geval geprobeerd en dat is wat telt.'

Dus dat volwassen mannen hun gevoelens verbergen en volwassen vrouwen (over het algemeen genomen) geen problemen hebben die te uiten heeft een oorzaak: opvoeding. Dus. Denk ik.

Wat zijn uw gedachten hierover?
========================
Meer lezen? Mijn verhalenbundels

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/