Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, april 19, 2010

Welpie

Het is september 2016: Onze kinderen zitten rechtop te bidden in de schoolbankjes. 's Avonds kijken mensen naar een natuurdocumentaire op Net 2 danwel naar een praatprogramma op Net 1 met de titel "Hoe God mij redde uit de klauwen van de Islam". Moeder de vrouw staat samen met dochterlief de afwas te doen terwijl vader en zoon samen zien hoe twee -uitsluitend uit blanken bestaande- voetbalteams een bal rondtrappen. Elke overtreding kost je niet alleen een rode kaart maar ook twee jaar cel. Hetzelfde geldt voor mensen die in het openbaar vloeken. Wie een collega betrapt op vloeken en aangeeft wacht een bonus op de salaris-strook van 12,50 Eurodollar.

De mensen zijn tevreden, zeggen ze. Iedereen heeft tenslotte werk en geweld is vrijwel uitgebannen uit de maatschappij. Hoewel er onlangs nog een schermutseling was tussen drie heren op een parkeerplaats in Zandvoort aan Zee. Zij bleken te ruzieën over wie er vandaag de enig beschikbare bezem mocht vasthouden.

Twee der heren mochten er "het eiland op". Dat is de gangbare uitdrukking geworden voor wie er naar Terschelling wordt verbannen. Dat is ingericht als gevangenis nadat de officiële plekken te klein waren geworden om iedereen die De 10 Geboden overtreedt te kunnen huisvesten.

Sinds de SGP met geweld de macht overnam van een compleet verloren PVV zijn weliswaar de Bruinhemden uit de straten verdwenen maar vervangen door de Zwartkousen. Maar het verzet tegen "De Staatsgreep Partij" groeit met de dag. Onlangs werd er een papieren manifest (Het algemeen verbod op het gebruik van Internet was een eerste prioriteit van van der Staaij en zijn mannen) gevonden in een prullenbak waarop maar liefst 32 namen prijkten. Na jaren stonden Michiel Smit, Peter R. de Vries, Geert Wilders, Jan Marijnissen en Patricia Paay dan toch samen op één lijst...

Voor sommigen een utopie maar voor de meesten (hoop ik) is bovenstaand scenario een nachtmerrie.

Net zoals ondermeer Michiel Smit is de SGP sterk tegen geweld. Behalve wanneer het gebruik ervan hen goed uitkomt en niet tegen henzelf is gericht.

Vrijheid van Meningsuiting is gebasseerd op wat de Bijbel daarover zegt. Vandaar dat vloeken niet meer mag. En natuurlijk wordt ook porno verboden. Evenals bordelen. Bovendien komen er zwaardere straffen op sex-gerelateerde misdrijven. Men vergeet daarbij helaas dat dat er alleen maar toe zal leiden dat mensen sexueel gefrustreerd zullen raken (herinnert iemand zich nog dat akkefietje binnen de Rooms-Katholieke Kerk?) en dat alles op sex-gebied naar ondergronds zal worden verdreven. Misschien leuk voor Poolse jongedames die op illegale wijze willen bijverdienen maar door een probleem te verbieden zal het niet "als vanzelf" verdwijnen. Echt waar.

Zelf heb ik een oplossing bedacht voor hen die vinden dat hun oma het slecht heeft in een verzorgingstehuis en het oneerlijk vinden dat criminelen vier uren per dag naar buiten mogen, gratis internet op de kamer hebben, gratis gebruik kunnen maken van sportfaciliteiten en bovendien niet hoeven te betalen voor dat alles. Terwijl oma met een beetje mazzel éénmaal per week "gelucht" wordt, niet mag kiezen wat zij wil eten en bovendien voor dat alles dient te betalen.

De oplossing is zo simpel dat nog niemand die blijkbaar bedacht heeft: Stop criminelen in verzorgingstehuizen en stel de gevangenissen open voor onze bejaarden! Probleem opgelost...

Zo. En wat heb ik nu gewonnen...een Welpie?

Deel dit stukje