Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, februari 18, 2013

Lekker

Donderdag mocht ik een interessante avond presenteren in het kader van Valentijnsdag. Gastspreker was Jean-Pierre van de Ven en hij sprak over sex en relaties, met name in het kader van psychische aandoeningen.

Vrijdag werd m'n jongste dochter 11 en dat werd gevierd met een middag in Ballorig. Op deze foto ziet u haar (in het rood) met broer (die niet graag op de foto gaat) en zus:

Zelf werd ik bij voorbaat ballorig bij het bespreken va een paar verse entertainmentopdrachten. Het beloven weer een paar avonden te worden vol hilariteit!Die hele hype rond het eten van paardenvlees vind ik ook hilarisch. Ja, fabrikanten hadden gelogen op de etiketten en het woord 'paardenvlees' niet genoemd.

Alsof het nieuws is dat fabrikanten liegen om meer winst te behalen. Maar goed. Misschien zou het wel beter zijn om over te stappen op het eten van paardenvlees in plaats van kippenvlees. Immers: één paard voedt veel meer mensen dan één kip dus minder dieren zouden hoeven te lijden en te sterven en meer mensen zouden te eten hebben. Eigenlijk jammer dat paarden zo schattig zijn...

Onze eigen kanarie in een kooitje vinden wij schattig en wij genieten van een goudvis in een kom terwijl wij onze kat straffen als die in de tuin van de buren komt.

Maar dieren die opgesloten leven in een dierentuin of circus vinden wij zielig 'want dat is niet natuurlijk'.

Dieren moeten met rust gelaten worden en de natuur moet haar gang gaan zonder menselijke bemoeienis. Maar een doodzieke Bultrug moet worden gered en wilde paarden moeten worden bijgevoerd omdat die anders de winter niet overleven.

En blijkbaar vinden wij het heel natuurlijk om miljoenen kippen per dag langzaam te wurgen en elke dag vlees te eten.

Dan opeens is het geen kwestie van 'Dat hoort zo want dat is natuurlijk' maar meer een kwestie van 'Ja maar dat is anders want dat vind ik lekker.'