Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, november 26, 2016

Zaterdag's cursiefje: waar gelooft u in? (#Column)

Veel mensen geloven van alles. Ik ook. Maar ik geloof niet dat Elvis nog leeft of dat aliens Kennedy hebben vermoord. Ik geloof ook niet dat de griepprik slecht is.  Wel geloof ik dat de directeur van de fabriek die het griepvaccin produceert een tevreden mens is. Ik geloof ook niet dat de overheid de bevolking onderdrukt door hen via vliegtuigen te benevelen zodat burgers geloven dat alles wat op Facebook staat waar is.

Ik geloof dus niet in chemtrails.

Ik geloof echter wel in de goedheid van de mens en dat je - om goed te doen - geen lid hoeft te zijn van een geloofsgemeenschap. Wel geloof ik dat geloof - of dat nu in een Hogere Macht is of in het gegeven dat alles waar een Zilverkleurig Appeltje op afgedrukt staat geweldig is - mensen steun en houvast kan bieden, met name in lastige tijden.

Omdat angsten van mensen vaak irreëel zijn, zijn de oplossingen dat vaak ook.
'Maar sinds er camera's hangen op Amsterdam Centraal Station zijn er daar geen zelfmoordaanslagen geweest!'

Ja, en sinds ik regelmatig met twee verschillende sokken aan mijn voeten de deur uit ga ben ik nog niet aangereden door een tram.

==================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/