Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, juli 11, 2010

Nederlanders

Had een heerlijk weekend met m'n kinderen en zal daar morgen over verhalen. Met foto's erbij. Voor nu moet U het even hier mee doen:

Slecht nieuws voor een zekere geblondeerde politicus:
Uit een grootschalig Amerikaans onderzoek naar criminaliteit blijkt dat die van 1990 tot 2000 het sterkst daalde in (Amerikaanse) steden waar de imigratie-cijfers het hoogst zijn. Oftewel: hoe meer allochtonen in een stad, hoe minder criminaliteit.
Steeds meer katholieke priesters blijken crimineel. U kent allemaal wel de verhalen van de priesters en paters die jonge jongens misbruikten maar ook diefstal is de doorgaans oudere heren niet vreemd. Onlangs nog werd Kevin Gray, werkzaam bij Sacred Heart in Waterbury, Connecticut betrapt. Hij bleek meer dan een miljoen dollar te hebben gestolen van de kerk en gaf dat voor een groot deel uit aan mannelijke escorts en maatpakken.

Niet alle priesters blijken homo te zijn. Neem nu de Belgische kardinaal Danneels. Bij controle werden op zijn computer foto's aangetroffen van bijzonder schaars geklede jongedames. Tenminste één daarvan had helemaal geen kleren aan en is naar alle waarschijnlijkheid jonger dan tien jaar. Nader onderzoek leerde dat de gewraakte foto via een reguliere site op zijn computer was terechtgekomen als mini-thumbnail. Blijft het feit dat de kardinaal graag naar schaars geklede jongedames op internet kijkt maar dat is niet verboden. Gelukkig...;-)

Beide heren hebben nu ongetwijfeld spijt en zullen met de krokodilletranen in de ogen verklaren dat ze het nooit meer zullen doen en dat de duivel in hen gevaren was. Hun baas koopt de boetes en eventuele celstraf af en maakt van Gray een missionaris in Venezuela waar de toenmalige Paus in de jaren '40 nog wat schurken met Duitse achternamen onderbracht. Maar ook voor die aktie is de Katholieke kerk nooit gestraft.

De kerk blijkt nog veel macht te hebben want een lid van de lokale tafeltennis-vereniging komt hier niet zo maar mee weg. Die zal gewoon voor zijn daden moeten boeten.

De grote energiemaatschappijen "boeten" voor het gebruik van kolen uit louche mijnen door meer winst te incasseren. De vraagprijs zal stijgen als zij "certificaten van herkomst" laten maken moeten kunnen overleggen. Zij claimen niet te weten uit welke mijnen zij de kolen halen waarmee een groot deel van onze energie wordt opgewekt. Onzin natuurlijk. Lees de vrachtbrieven en je weet het. Wat zouden ze te verbergen hebben?

Ik zal nooit verbergen dat ik fan ben van het Nederlands voetbal-elftal. Hoewel ik niet zo'n grote fan ben dat ik 7500 euro over heb om ze een wedstrijd te zien spelen. Het is mede omdat ik ervan overtuigd ben dat sport verbroedert. Zelfs de meest verstokte Wilders-fan zal niet willen dat bijvoorbeeld Boularouz teruggestuurd wordt naar het land van zijn voorouders. Opeens is deze voetballer geen Marokkaan maar een "Hollander".

Dat zegt mij wat iedereen stiekem al lang weet: Ondanks (soms grote) verschillen tussen Friezen, Urkers, Limburgers, Indo's, Joden, Moslims, homo's, Turken, gehandicapten, vrouwen, schaapscheerders, Frans Bauer-fans, advocaten en andere allochtonen zijn wij met z'n allen toch vooral Nederlanders.

Deel dit stukje