Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, april 21, 2010

Schandalig

Vandaag begeleidde ik mijn moeder naar het ziekenhuis en naar de Indische Toko. Erg gezellig weer. Voor maandagavond had ik ook wat gezelligheid gepland maar het optreden in Paradiso van Nicole Atkins ging niet door vanwege een zekere aswolk, veroorzaakt door een vulkaan waarvan ik de naam niet eens zal proberen te spellen...

Onlangs was er een vergadering van luchtruim-bobo's. Het enige agenda-punt was:"Moeten wij in de nabije toekomst meer vliegverkeer toestaan?". Nu is het frappante dat de vergadering werd gevoerd via video-conferencing. Daarmee toonde men dus direkt aan dat mensen vaak helemaal niet fysiek bijeen hoeven te komen om te kunnen vergaderen. Miljoenen vlieguren per jaar zijn dus eigenlijk overbodig. Dat scheelt een hele hoop CO2-uitstoot om maar te zwijgen over geld. De burger hoeft niet meer mee te betalen aan de plezier-uitjes van Euro-parlementariërs. Al zullen die ongetwijfeld heel hard werken tussen de museum-bezoeken en hotel-massages door.

Sommigen zullen tegensputteren en roepen:"Ja maar, de economie dan? Al die mensen die werkloos zullen raken in de vliegtuig- en hotel-industrie? Al die callgirls in Brussel die opeens zullen moeten zoeken naar ander werk? En al die bekende mensen die geen praatjes a 14.500 euro meer kunnen geven op conferenties?" Allemaal drogredenen. Net als bijvoorbeeld:"Als ik geen snoep-papiertjes uit mijn autoraam zou gooien zouden schoonmakers minder werk hebben."

Misschien dat dankzij de IJslandse aswolk mensen tot bezinning zullen komen en ontdekken dat het op Terschelling misschien wel net zo leuk is als aan de Costa Brava. Daar zitten velen ten slotte de hele dag in internet-café's om te kunnen twitteren en Hyven dat ze het daar zo leuk hebben om vervolgens 's avonds met de rest van de Hollandse gasten gezellig GTST te kijken op het grote scherm in de hotel-lobby. Later kijkt men op de aan zichzelf gestuurde ansichtkaart om te kunnen zien waar men ook alweer geweest was.

Natuurlijk generaliseer ik hier Maar dat mag op een weblog. Vind ik.

Zo klaag ik graag over het gebrek aan kennis van de Nederlandse taal. Nu ja, mensen wéten vaak wel hoe het moet maar er schijnt een soort van laksheid te zijn ontstaan. Zo was er een officiële aankondiging van een ziekenhuis dat er eerdaags een nieuwe vleugel zal worden "geopenend" en adverteerde een administratiekantoor ermee veel te kunnen betekenen voor "starterende" ondernemers.

Natuurlijk, fouten maken we allemaal maar zulke grove fouten in officiële berichtgevingen noem ik schandalig.


Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Jeroen Houweling, Marc Harders en Antonio Samaranch

Deel dit stukje