Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, mei 20, 2014

Over 57 jaar zijn huren écht onbetaalbaar

Vandaag in Enschede gewerkt aan een nieuwe act; het houdt het midden tussen acrobatiek en clown spelen. Erg vermakelijk!
Dit in tegenstelling tot de meeste plannen van onze huidige regering.

Sinds er een nieuwe wet is aangenomen mogen de woningcorporaties elk jaar de huren van woningen laten stijgen met meer dan het percentage van de inflatie. Tegelijkertijd worden lonen nooit meer verhoogd dan met het percentage van de inflatie. Procentueel worden zodoende huren met een percentage verhoogd dat het dubbele bedraagt van het percentage van de gemiddelde loonsverhoging.
Een simpel rekensommetje leert dat door het huidige beleid van onze regering over ongeveer 57 jaar bewoners van huurwoningen in Nederland meer aan huur betalen dan dat er aan inkomen binnenkomt.
Maar waarschijnlijker is dat mensen al veel eerder de huur niet meer kunnen opbrengen want ook treinkaartjes, postzegels en ziekenfondspremie houden zich niet aan de eerder gemaakte afspraak dat prijzen nooit mogen stijgen met meer dan het inflatiepercentage.
22 Mei kunt u in Europees verband kiezen op partijen die dit onzalige idee van onze regering teniet kunnen doen. Het was indertijd de PvdA (onder Joop den Uyl) die bekookstoofde dat niemand ooit meer dan 20 procent van zijn of haar inkomen aan huur zou hoeven betalen. Maar ja, toen stond die A nog voor Arbeid en niet voor Armoede. Zou huidig PvdA-leider Diederik Samsom nog weten van die belofte van zijn voorganger?
Of interesseert het hem niet omdat het salaris van een politicus elk jaar wél stijgt met meer dan het percentage van de inflatie?
Een eurocommissaris krijgt ongeveer 25.000 euro per maand aan (bruto) salaris. Een hoop geld, niet? Dus wég met die lui want dan blijft er meer geld over voor écht leuke dingen! Toch? Wel vreemd dat mensen om die reden het Europarlement zouden willen opheffen maar tegelijkertijd groot fan zijn van het spelletje voetbal. Kijk maar eens wat voetballers krijgen (of zij het verdienen is een andere vraag.). Zo ontvangt voetballer Arjan Robben 32.000 euro aan bruto salaris. Per dag. Bron: http://www.loonwijzer.nl/home/salaris/vipsalarissen/nederlandse-voetballers
Het pleonasme van de dag is: Coöperatieve samenwerking