Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, mei 02, 2010

Series van vroeger

Vanwege Koninginnedag geen verhaaltje op vrijdag. Volgende week zal ik dat goedmaken met een iets langer verhaaltje. Vooralsnog is het de beurt aan politici om ons verhaaltjes te vertellen.

Tegen verkiezingstijd gaan er altijd weer stemmen op om sommige bevolkingsgroepen het stemrecht te onthouden, danwel te ontnemen. Zo mocht ooit de groep die bekend staat onder de noemer "vrouwen" niet stemmen. Ook zijn er die vinden dat uitsluitend mensen van een bepaalde sociale klasse en hoger mogen stemmen. Er zijn mensen die mentaal minder validen (of whatever de gangbare politiek correcte term is) willen verbieden te stemmen. Maar als het hebben van een minimale hoeveelheid IQ-punten een maatstaf wordt dan mag ook die ene bekende dame die ooit bij BNN's IQ-quiz lager scoorde dan een aap (hoe heet zij ook al weer? Nee, niet die aap maar die vrouwelijke BN'er?) niet meer stemmen.

Mag iemand stemmen die nog maar sinds kort in ons land woont? Ik vind van wel. Hij of zij wil immers langere tijd in ons land verblijven. Ontneem je hen stemrecht dan moet je dat ook weghalen bij Nederlanders die op het punt staan te emigreren. Zij willen hier immers niet meer wonen? Maar zouden nog wel wat te zeggen hebben over hen die nog blijven. Dat is toch eigenlijk niet eerlijk.

Stel je voor dat iedere Hollander die emigreert nog even snel op Wilders stemt? Terwijl zij liggen te gniffelen in een of ander ver oord zucht de rest van ons onder een dictatuur. Nu al moet je oppassen met wat je zegt maar met Wilders aan de macht wordt dat ronduit gevaarlijk.

Vaak blijkt dat kruispunten minder gevaarlijk zijn om over te steken als de stoplichten -om wat voor reden dan ook- niet werken. Opeens gaan mensen op hun oordeel vertrouwen en niet op een gekleurd lampje.

Mobieltjes hebben ook gekleurde lampjes. En het worden er steeds meer. En dat blijft zo zolang mensen de behoefte voelen een apparaat te kopen dat nog meer kan dan het vorige. Als ze het eenmaal hebben bekijken ze wel wat ze er eigenlijk mee kunnen. Zo zijn er die minimaal eens per twee jaar een nieuw mobieltje kopen. Niet omdat de oude stuk is maar omdat er een model is uitgekomen dat nog meer kan. Alsof het nuttig is een mobieltje te hebben waarmee je niet alleen kunt bellen, sms'en, internetten, TV-kijken, spelletjes op kunt doen, muziek op kunt luisteren en films en video's mee kunt maken.

Mij lijkt dat ruim voldoende. Maar ja, wie ben ik?

De link van vandaag is voor liefhebbers van series van vroeger.

Deel dit bericht