Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, juli 10, 2012

Steun

Niet altijd gaan de dingen precies zoals je wilt. Je stemt op een bepaalde partij en een andere partij wint de verkiezingen; je wedt op een voetbalteam en een ander wint het EK; je denkt dat je zoon gewoon overgaat naar het volgend leerjaar maar helaas blijft hij zitten...

Aangezien hij het eerste leerjaar doubleerde omdat ons huis was afgefikt en maandenlang zijn bureau een kleedje op de grond was in een afbraakpand, moet hij van school af.

En naar een andere school dus. Klein probleem: de inschrijvingen zijn op 1april gesloten. Blijkbaar wordt van ouders verwacht dat zij in maart al weten dat in juli hun zoon of dochter blijft zitten.

Toen wij het nieuws vanmorgen kregen hebben wij direct een aantal scholen benaderd. Twee ervan hebben inmiddels laten weten vol te zitten en dus gaat de zoektocht verder.

Het kan nog lastig worden want m'n zoon is naast leergierig gewoon leerplichtig maar als alle scholen vol zitten riskeren wij een boete van de Onderwijsinspectie.

Weet u toevallig een middelbare school in de regio Amsterdam met plek voor een heuse beta-student in 4VWO, 3VWO of desnoods in 4HAVO, dan horen wij dat graag. Ook andere oplossingen zijn natuurlijk welkom. Net als uitingen van steun...

Update: Dank voor de tips en steunbetuigingen! Morgen hebben wij een gesprek op een mogelijke nieuwe school. Ik houd u op de hoogte!