Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, september 08, 2010

Brandweermannenpak

Naast het huishouden gedaan vandaag een paar opdrachten binnen gehaald en m'n ondernemingsplan nog wat verder uitgewerkt. Gelukkig is dat niet zo'n moeizaam proces als een regerings-formatie...

Het formeren van een nieuwe regering blijft maar mislukken. Zowel in Nederland alsook in België. Daarom pleit ik voor her-invoering van het basisprincipe "het volk beslist". Het Nederlandse volk stemde voornamelijk op de partijen VVD, PvdA en PVV.

Taak voor onze koningin: Dwing deze drie partijen samen te werken want dat is blijkbaar wat het volk wil. Jammer dan dat het CDA niet wil samenwerken met de PVV omdat zij de leider van die partij te fascistisch en extreem vinden.

Wel erg hypocriet trouwens, want samenwerken met Berlusconi in Europees verband...dááŕ hebben de christenen geen enkele moeite mee.

Sommige christenen hebben er zelfs geen moeite mee om op te roepen tot een Koran-verbranding. De (Amerikaanse) predikant in kwestie heeft niet meer dan enkele tientallen volgelingen, maar toch. Goed idee, hoor jongens; een uitstekende methode om te pleiten voor naastenliefde en respect voor andermans geloof. NOT.

Zelf geloof ik dat wij met z'n allen veel te veel en te vet eten. Daarnaast zitten we veel te veel en bewegen wij veel te weinig. Logisch eigenlijk want van nature zijn wij erop ingesteld om te eten wat voorhanden is. Je wist namelijk nooit wanneer er toevallig weer wat eetbaars in de buurt is.

Vooral zoetigheid was een zelfdzaamheid maar wél noodzakelijk om de nodige suikers op te slaan vanwege komende slechtere tijden. Maar ja, 200.000 jaar geleden had je die nog wel eens écht maar tegenwoordig nog nauwelijks. Althans, in onze westerse maatschappij.

Er is zo belachelijk veel te eten dat de fabrikanten reclame moeten maken om al dat spul onder onze aandacht te brengen. (Van al dat geld dat opgaat aan reclame maken voor wezenlijk overbodige producten zou men iedereen in de wereld van eten, huisvesting en scholing kunnen voorzien. Maar dit terzijde.) En dat brengt ons op het volgende probleem:

Overgewicht. De Westerse mens heeft het luisteren naar eigen lichaam afgeleerd en luistert liever naar reclames van fast food-ketens. Dan is het maar goed dat er mensen bestaan als Sonja Bakker en de pas overleden Michel Montignac. Naar hen luisteren wij gelukkig wél.

Wie goed luistert komt er trouwens achter dat elk goed dieet neerkomt op het volgende: Let op wat je eet en beweeg wat meer. En dat is al geen makkelijke opgave in deze tijd van overconsumptie.

Overconsumptie is een veel groter probleem dan global warming. Toch blijven mensen zakken van 5 kg aardappelen kopen waarvan ze maar 2 gebruiken. Toch kopen mensen elke zes maanden een nieuwe mobiel terwijl de vijf jaar oude het nog prima doet.

Het aanbod schept de vraag; Hoeveel mannen hadden vijf jaar geleden behoefte aan een revitaliserende deodorant die zichzelf re-activeert, den oksels hydrateert, ongeparfumeerd is maar toch lekker ruikt én geen witte strepen achterlaat aan de binnenkant van een brandweermannenpak?

Deel dit bericht