Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, november 17, 2010

Bemoeien

Zo. Vandaag bezig geweest met m'n boekje, de Bewonerskrant, een vriend, een klant en het huishouden. Daarnaast is er een akkefietje met de Belastingdienst en het ouder-oppasvergoedingbureau van indertijd en heb ik wat vragen gesteld aan TNT Post (waarover morgen meer). Uit puur enthousiasme een paar nieuwe verhaaltjes geschreven voor m'n volgende bundel, verder gegaan met m'n roman én in m'n enthousiasme meteen maar even het eerste hoofdstuk geschreven voor een heus Science Fiction-boek! Niet dat het huishouden (vandaag een wasje weggevouwen en de koelkast schoongemaakt. Yeah.) maar het is toch net niet zo leuk als met teksten bezig zijn...;-)

Het is maar goed dat mijn teksten hier niet handgeschreven verschijnen. Menigeen zou dan moeite hebben met het lezen ervan.

De uitvinding van de typmachine, later de tekstverwerker en wat daaruit voortvloeide was dan ook geniabel!

Volgens sommigen is de iPad dat ook. Maar bedenk eens dat de tablet-computer van Macintosh eigenlijk gewoon een laptop is die je niet kunt uitklappen? Een laptop kun je ook nog bedienen terwijl je chips eet; Probeer dat maar eens met het touchscreen van de iPad!

Een fraai voorbeeld van: Daar is over nagedacht. Maar niet goed.

Voor dit trendy appraaat-met-Apple-logo is zelfs een apart toetsenbord beschikbaar. Voordeel daarvan is dat je dan chips kunt blijven knabbelen tijdens het werken.

Maar het verschil met een laptop wordt zo wel érg klein...

De fractievoorzitter van het CDA werd ook erg klein toen hij werd betrapt op het erop na houden van een dubbele moraal. Ik heb't natuurlijk over het debat rond de zaak Lucassen de stabiliteit van het kabinet. Van Haersma Buma noemt het een interne kwestie van de PVV als één van de groepsleden wat heeft uitgevreten. Wat Lucassen deed (bedreiging, geweld en ontucht) noemt zijn baas "baldadigheid".

Gek genoeg zijn diezelfde vergrijpen een vorm van straatterreur als het kamerlid niet Eric maar Mohammed had geheten en geen PVV-kamerlid was geweest. Ik ben benieuwd hoe Wilders het noemt als een PVV'er iemand in het gezicht steekt met een spike, een vergrijp waarvoor kamerlid (en voormalig olympisch atleet) James Sharpe indertijd een jaar geschorst was door de atletiekbond.

Premier Rutte en de CDA-fractie vinden het prima dat Wilders Lucassen "straft" door hem minder te laten werken voor hetzelfde salaris. Lucassen heeft nu een werkweerk van 12 uur voor een maandsalaris van ongeveer E.7400 bruto. Gelukkig belooft de Grote Gedoger de zaak net zo goed uit te zoeken als hij dat indertijd deed met de heer Dion Graus. Die was in opspraak geraakt vanwege agressief gedrag (hij had zijn vrouw in elkaar geslagen of zo) én hij was (en is!) kamerlid voor de PVV.

De fractievoorzitter van de PVV (en nog steeds enig lid omdat anderen in Wilders' versie van "democratie" geen lid mogen worden) heeft zijn belofte om de zaak "tot op de bodem" uit te zoeken nooit ingelost. Ja, misschien tot op de bodem van het glaasje van Hero Brinkman...

O ja, en kamerlid de Mos heeft gelogen in zijn CV, ontdekte men gisteren. Hij is nooit schoolleider geweest maar had alleen maar de papieren daarvoor gehaald. De loser. Alsof je meteen econoom bent als je de HEAO hebt gedaan. Of dat je meteen caisièrre bent zodra je je VMBO-diploma hebt. Of een betaalde baan als arts hebt zodra je klaar bent met je studie medicijnen. Misschien kunnen ze in het journaal beter gaan praten over welk PVV-lid géén leugenachtige crimineel is...dan zijn ze eerder klaar.

Wel goed om te weten dat als voortaan een Marokkaan wat uitvreet dat "een intern probleem is van de Marokkaanse gemeenschap" (vervang "Marokkaan" en "Marokkaanse" gerust door "Urker en "Urkse". Bijvoorbeeld.) en dat anderen (zoals politie en rechters en zo) zich daar maar niet mee moeten bemoeien.

(De 3 alinea's tekst die hier stond is verplaatst naar morgen. Door mij.)

Ps: Excuses voor de enorme lap tekst. Ik kan het gewoon niet laten...

Deel dit stukje