Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, maart 29, 2017

Wat als de nazi's hadden gewonnen?

In diverse discussies die ik voerde over het onderwerp kwamen toch steeds weer mensen naar voren die echt vinden dat geweld de beste manier is om een conflict te beëindigen. Zolang er mensen zijn die geweld willen zal er geweld zijn. Zo eenvoudig is dat.

Even de positie innemend van iemand die vindt dat de nazi's terecht met veel geweld en burgerslachtoffers Nederland en België zijn uitgemept: zouden er minder mensen zijn omgekomen als de nazi's hun gang hadden kunnen gaan? Waarschijnlijk wel, ja. De enigen die de nazi's uit de maatschappij wilden verwijderen waren namelijk vervelende groepen als 'die stelende zigeuners', die onderontwikkelde zwartjes', 'die complotsmedende vrijmetselaars', 'die onchristelijke en geesteszieke homo's' en 'die banen- en geld stelende satanistische joden'.

Goudeerlijke blanke christelijke Nederlanders en Belgen hadden niets te vrezen van Hitler en zijn trawanten. Sterker nog: zij werden beschouwd als leden van het superieure Arische ras. Aardig om te vermelden in dit geval is dat 'het Arische ras' de oorsprong vindt in India. Daar woonden geen christelijke blanken. Dus.

Anderzijds: als de Nazi's inderdaad hun gang hadden kunnen gaan en niet door de Canadezen, de Fransen, de Russen en de Amerikanen waren verslagen dan leefden wij nu in een Nederland en België waarin geen plaats was voor moslims, homo's, negers, zigeuners, Marokkanen, vrijmetselaars, joden, Turken en andere 'minderwaardige' mensen, zoals gehandicapten. Vrouwen zouden geen stemrecht hebben en verplicht het huishouden moeten doen, veel kinderen krijgen en geen 'gekke' dingen mogen doen als broeken dragen en zo. Alle burgers zouden voortdurend in de gaten worden gehouden via camera's op straat en in openbare gebouwen en zelfs kinderen vanaf 12 jaar zouden zich verplicht moeten kunnen identificeren! Vrijheid van meningsuiting zou alleen bestaan voor iedereen die het volkomen eens is met de Grote Leider. Mensen met afwijkende meningen zouden worden gearresteerd. Of erger.

Gelukkig maar dat de meeste huidige inwoners van Nederland en België het scenario in bovenstaande alinea absoluut vreselijk zouden vinden. Stelt u zich maar eens een land voor waarin blanke (liefst christelijke) lieden als 'superieur' werden gezien en het vieze en zware werk vooral door 'minderwaardige' buitenlanders als Polen, Roemenen en Turken werd gedaan en tienduizenden mensen die vluchten voor een oorlogssituatie niet langer welkom zouden zijn in onze ontzettend tolerante landen. Vreselijk toch? Daarom ben ik blij dat wij in beschaafde landen wonen.

http://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/geopolitiek/waarom-is-het-nazisme-slecht/
=========================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/