Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, oktober 29, 2012

Dichtersmiddag


Eigenlijk zou ik vanavond de deur uit gaan maar m'n lijf kan dat even niet aan. Gelukkig was ik vandaag wel nog in staat tot lesgeven.

Persoonlijk ben ik zeer tevreden met mijn nieuwe groep studenten die ik les mag geven in het omgaan met Sociale Media. Nog voordat ik goed en wel heb uitgelegd wat je zoal kunt doen met Twitter wist er één te melden dat zij de dag ervoor al een account had aangemaakt 'om alvast te oefenen'. Bovendien luisteren mijn leerlingen naar mij en naar elkaar en ontstaan er geen oeverloze discussies.

Niet dat mensen daar bewust op uit zijn maar toch gebeurt het.

Terroristen zijn er op uit om burgers angst aan te jagen, ervoor te zorgen dat mensen zich niet veilig voelen en niet vrijuit durven praten over wat dan ook. Welnu: 'Missie succesvol!' kunnen wij gerust roepen want wat moet doorgaan voor anti-terrorisme maatregelen heeft precies datgene bewerkstelligd wat (volgens de overheden) terroristen. willen bereiken. Gefeliciteerd Echelon, ACTA, Clean IT, ID-controle, preventief fouilleren!

Alle vormen van cameratoezicht en dergelijke zijn dus net zo nuttig als deodorant in de versie 'lichaamsgeur' of spray die je ergens opspuit om te voorkomen dat het object door de kamer gaat zweven. Uiteraard kun je dan roepen dat het spul fantastisch werkt. Net zo goed als bijvoorbeeld paspoortcontrole werkt tegen terroristische aanslagen.

Presidentskandidaten komen soms ook met geweldige ideeën: Mitt Romney heeft een briljante oplossing bedacht om een einde te maken aan geweld in landen als Syrië: stuur er meer wapens heen! Goed idee, Mitt. Denk maar aan ruzie met de buren. Om daar een einde aan te maken kieper je een emmer water in hun brievenbus en scheld je hun zoontje van zeven uit. Daar worden je buren wel kalm van. NOT.

Intussen ben ik behoorlijk kalm. Mede omdat mijn lichaam momenteel weinig meer kan dan kalm aan doen. Ik begrijp eigenlijk niet waar ik nu zo moe van ben want vrijdag was ik na middernacht thuis na een etentje, zaterdagavond deed ik mee aan de Fox Amsterdam Halloween Parade en zaterdagnacht liep ik een paar uren rond in een nachtclub en sliep al voor vijf uur in de ochtend! Daardoor was ik uitgerust genoeg om zondagmiddag voor te dragen uit eigen werk tijdens een dichtersmiddag.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van J. Bernlef