Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, mei 29, 2012

Roepen


Vandaag leverde ik mijn Winst- en Verliesrekening in bij de dienstdoende semi-ambtenaar, had ik contact met een paar debiteuren en had ik een etentje bij een collega thuis. Daarna maakte ik nog even een strandwandeling met mijn vriendin en daarbij ook een foto van ons tweetjes die ik publiceerde op Twitter en Facebook.

Maar ben je dan niet bang voor je privacy? Nou, nee. En ik zal u vertellen waarom:

Sommigen zijn bang voor hun privacy. Ziet u't voor zich? 'Help, ik word aangevallen door m'n privacy!' Persoonlijk ken ik wereldwijd exact 0 (nul) gevallen van mensen die reden hebben om bang te zijn voor hun privacy. Geen enkele privacy heeft namelijk ooit iemand aangevallen en de kans dat dat nu of in de toekomst ooit zal gebeuren acht ik nog kleiner dan de kans dat Geert Wilders zich ooit inzet voor de Palestijnse zaak.

En over privacy gesproken: wellicht heeft u gehoord van Burgernet, een initiatief van de Nederlandse politie om burgers in te zetten als opsporingsmiddel. Volgens de mensen achter Burgernet werkt Burgernet erg goed. Ik weet niet hoe dat met u zit maar ik proef dan meteen het smaakje 'Wij van WC-eend adviseren WC-eend'.

Officieel is Burgernet opgezet zodat burgers zich kunnen opgeven om signalementen van criminelen te ontvangen. Maar ook van weggelopen kindertjes en dergelijke. Klinkt best nobel hoor, maar men wordt ook verzocht 'verdachte zaken' te rapporteren. Ik krijg daar een naar gevoel bij. Niet vanwege de associatie met de tijd der nazi's maar omdat ik het gewoon verkeerd vind om te klikken. Als ik echt getuige ben van een ontvoering of iets dergelijks, zal ik dat heus wel melden. Burgernet of geen Burgernet.

Klaarblijkelijk zijn er toch mensen die het een prima idee vinden dat zij anoniem kunnen doorgeven dat hun buurman zijn plafond laat witten door een zwart uitbetaalde Poolse gastarbeider. Diezelfde mensen vinden het minder leuk wanneer je hen vertelt dat het geven van een tientje aan het buurmeisje annex oppas óók een illegale actie is. 'Ja maar dàt is wat anders!' Hoort u die hypocrieten in gedachten ook al verontwaardigd roepen?