Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, maart 07, 2010

Magic: The Gathering

Het Burlesque feestje vannacht was bijzonder gezellig. Nog even de kleedkamer in geweest om met de artiesten van die avond te praten en op het feestje zelf (ik heb het echt waar geteld!) met 14 bekenden gekletst. Van een voorheen onbekende dame haar visitekaartje "gescoord" en één der bekenden was de dame die 14 jaar geleden mijn make-up deed voor een show.

Vanmorgen een beetje bijtijds op om een beetje op te ruimen in huis, wat formulieren in te vullen en een paar adressen op te zoeken. Vervolgens bij m'n moeder gegeten en vandaaruit met m'n zoon naar het nieuwe verblijf-adres van zijn biologische moeder. Die is enkele maanden terug verhuisd naar een nieuwe instelling voor psychiatrisch patënten die landurig en intensief therapie nodig hebben. Vanaf het instituut heb je uitzicht op een rijtje bomen van minder dan een jaar oud ("bosrijke omgeving" heet dat in de folder) én op de Bijlmerbajes ("Gelegen op een historische lokatie"). Inmiddels is het betreffende instituut voor de derde keer binnen twee jaar tijd van naam verandert. Vermoedelijk omdat de patiënten behoefte hebben aan vastigheid; Men is gewend regelmatig van medicatie of lokatie te veranderen. Als alles twee jaar achtereen hetzelfde zou blijven zou er iets niet kloppen en dan raakt men in de war.

Opvallend was wel dat hier het personeel (althans dat deel dat niet met ziekteverlof is waardoor bijna de helft van de staf bestaat uit uitzendkrachten) zeer gemotiveerd is en vaak zelfs de namen van de patiënten kent! Voormalig buurvrouw Johanna is dan ook zeer tevreden al is er altijd ruimte voor verbetering.

Zij is bijvoorbeeld blij met de muziektherapie: één maal per week op een trommeltje slaan en "oehoehoewambawee!" roepen (Ze zei het zelf. Ik verzin dit niet.). Er zijn mensen die er 200 euro voor over hebben om dat een weekend lang in groepsverband te mogen doen maar in de inrichting is het gratis! Toch zou ik niet graag wonen in een omgeving die zwaarder bewaakt is dan een willekeurige gevangenis en waar het soms niet duidelijk is wie de patiënt is en wie tot het personeel behoort.

Ook bij dit instituut kampt men met een geld- en personeelstekort en daarom zoekt men "ervaringsdeskundigen" om patiënten te begeleiden in hun dagelijkse activiteiten en bezoekers rond te leiden.

Een beetje als Leefbaar Rotterdam eigenlijk. Honderdduizenden mensen roepen dat zij Leefbaar Rotterdam steunen maar slegs een handjevol is bereid om meer voor de partij te doen dan in de kappersstoel en op de markt te roepen dat "het allemaal zakkenvullers zijn", "dat het allemaal de schuld is van die buitenlanders" en "dat het nu eens afgelopen moet zijn". Blijkbaar is men zo druk bezig met klagen dat men geen tijd heeft om in de Raad zitting te nemen. Daarom roept de PVV Leefbaar Rotterdam via advertenties in landelijke media (Blijkbaar hoef je niet eens in Rotterdam te wonen) mensen op om de partij officieel te vertegenwoordigen.

Zo. En dan nog straks even een potje Magic: the Gathering.

Deel dit stukje