Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, december 09, 2014

Klassenjustitie in Nederland!

'Wij kunnen beiden aan één kant van een boom staan en die ene kant uitstekend omschrijven op een andere manier dan de ander. Toch is het dezelfde boom.' En 'Zonder crisis geen verlichting. Maar waarom kan verlichting niet worden bereikt op het strand van Castricum bij 32 graden Celsius en met een koud biertje in de hand?' Deze en meer wijze woorden werden gisteravond gesproken op een bijeenkomst waar ik bij mocht zijn.

Mijn vriendin stond vandaag op een markt voor duurzame ondernemers (http://greenmetropole.nl/agenda/festival-of-cools-3e-editie/) en mijn moeder mocht naar huis na een verblijf van enkele dagen in een ziekenhuis!

Ik heb een straf bedacht voor de topman van het GVB (het openbaar vervoer bedrijf van Amsterdam) indertijd: een maand lang bij bushaltes staan en letterlijk iedereen die de bus in stapt een euro uit eigen zak terugbetalen. Misschien dat hij dan gaat voelen dat hij een slecht mens is want empathisch zijn dieven zelden.

De topman van Buma/Stemra vindt dat mensen moeten betalen voor muziek die zij downloaden maar als je de stichting belt en vraagt naar het bankrekeningnummer waar je geld op moet storten nadat je een cd hebt
gekopieerd of een radioprogramma hebt opgenomen vertelt men doodleuk dat 'het zo niet werkt'. Hoe moet je betalen dan?

En waarom nemen hun eigen medewerkers het niet zo nauw met de wet? Ik ontdekte een Buma/Stemra medewerker die doodleuk een zelf opgenomen filmpje op zijn site had geplaatst die hij zonder toestemming van de band had
opgenomen tijdens een concert en waarover hij ook - volgens eigen
zeggen - geen rechten had betaald.

Sowieso dom om zijn sociale media pagina niet af te sluiten voor niet-vrienden. En dat soort mensen moeten de orde handhaven? En krijgen daarvoor betaald?

En waarom moet een Bijstandsmoeder die de overheid heeft opgelicht voor
8 tientjes twee weken de cel in en krijgt de ex-directeur van een woningcorporatie die ruim een miljoen euro heeft verduisterd doodleuk een nieuwe baan in plaats van gevangenisstraf? Kennen wij in Nederland dan echt klassenjustitie?

Veel Nederlanders vinden dat wij in ons tolerante landje geen
discriminatie en racisme kennen. Hier het relaas van Nizar Mourabit: