Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, december 20, 2011

Internet

Vandaag even naar de bank geweest om het dit jaar opgespaarde kleingeld te storten benevens de opbrengst van de kerstmarkt van onze stichting. Vanaf volgend jaar gaat dat geld storten voor particulieren geld kosten. Althans, voor ING-klanten. Maar dankzij prijsafspraken (geen geheime prijsafspraken want die zijn verboden. Dat los je dus op door die afspraken gewoon toe te geven. Dan zijn ze niet geheim meer. Simpel.) zullen de andere banken spoedig volgen.

De eerste zes keer is het nog gratis maar daarna betalen particulieren 5 euro per storting van contant geld. Ziet u het voor zich? Een meisje van negen staat met haar mooie rose spaarvarkentje voor de automaat, steekt haar bankpas in het apparaat waarna er een luik openschuift en zij de inhoud van Dikbuikje leegstort. Zo hé, 11 euro en 15 cent! Maar op haar kleine meisjes-spaarrekening wordt 6 euro 15 bijgeschreven. De rest van haar rapportgeld en de euro die zij verdiende met onkruid wieden bij de buurvrouw gaat rechtstreeks naar een stel vrienden van (ex-)politici die (Voordat zij werkten of nog steeds werken bij Philips, Shell, bouwondernemingen, vakbonden, culturele instellingen of in de farmaceutische industrie) "werkzaam" zijn als dieven topmanagers bij de bank.

Heb zelf nog heerlijk een uurtje op de bank gelegen want ik was nog wat moe van afgelopen week...

Toen een tweetal vrienden van mij zondag langskwam voor een potje kaarten was ik nog niet klaar met het genieten van mijn nieuwe strijkbout. De vorige had een week eerder de geest gegeven waardoor ik mijn overhemd moest strijken in een keuken in een vuurtoren in Barcelona...Een mooie plek voor een vakantie, dat Barcelona maar of dat er ooit van komt?

Wie nu even kan genieten van een vakantie is Marjolein van de Waal. Zij is opgestapt als raadslid van de gemeente Den Haag namens de PVV en gaat vermoedelijk voor zichzelf beginnen. De aanhang roept nu massaal dat zij een verraadster is en dat iemand die namens een partij gekozen is voor die partij moet blijven zitten of de raadszetel moet opgeven. Iemand die dat niet doet is geen knip voor de neus waard.

Nu weten wij dus wat de achterban ècht vindt van voorman Geert Wilders die eertijds de VVD verliet en zijn zetel niet teruggaf maar voor zichzelf hield om verder te gaan als eenmansfractie Groep Wilders. En in feite is hij als PVV nog steeds een éénmans-fractie. Voor wie dat nog niet wist: De PVV heeft 2 leden: Geert Wilders en de Stichting Vrienden van de PVV waar ene G. Wilders voorzitter en enig bestuurslid van is.

Ach, natuurlijk is er over politiek een hoop te schrijven. Ook onzin. Hoewel je rond politieke thema's als schrijver daarvoor geen grote fantasie nodig hebt. Het leuke van schrijfsels verzinnen is dat er mensen rondlopen die alles geloven wat geschreven staat. Nu maar hopen dat zij niet teveel Stephen King of De Krant van Ingeslapen Nederland lezen...

In dat kader wil ik u, mijn gewaardeerde lezerspubliek wijzen op een uitspraak die wordt toegewezen aan Abraham Lincoln: "Je moet niet alles geloven wat je leest op het internet."