Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, september 24, 2019

Goed nieuws en kattenlog

Goed nieuws vind ik dat er mensen zijn als Greta Thumberg (klik)  die laten zien dat de vraag: 'Wat kan ik daar in mijn eentje nou aan doen?' geen vraag hoeft te zijn die met de handen geheven in een gebaar van hopeloosheid gesteld hoeft te worden. Een jaar geleden werd zij nog uitgelachen omdat zij in haar eentje voor het parlementsgebouw zat actie te voeren. Naast een foto uit die tijd eentje van een jaar later. Een foto die is gemaakt van een actie die zij heeft geïnspireerd:

Voor hen die vinden dat de 16-jarige activiste een zwakzinnig instrument is in handen van 'de mainstream media in dienst van de klimaathysterie': Greta is een jonge vrouw (die toevallig Asperger heeft) die de smoesjes van regeringen en groot-industriëlen (niet toevallig krijgen veel regeringsdienaren veel geld uit grote industrieën) als 'Sorry hoor, het is niet dat wij niet willen maar wij kúnnen er gewoon niets aan doen. Iets met economie en marktwerking en mijn vrouw wil een nieuwe auto die betaald wordt door mijn olievriendjes en zo maar dat snapt een eenvoudig meisje als jij tóch niet.' niet langer accepteert. Haar persoon en haar acties worden belachelijk gemaakt door mensen die bang zijn voor haar. Haar oprechtheid, haar openheid, haar gedrevenheid. Eigenschappen die zij zelf niet bezitten.

Eigenlijk zouden u en ik ons moeten schamen dat wij ons wél door die overheidssmoesjes in de luren laten leggen.

Hier een leuke herinnering aan Maneki Neko:


De lolcat van deze week:
'Als je niets kunt doen aan een situatie,
creëer dan een nieuwe oplossing.'

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/