Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, augustus 10, 2010

Toevallig

"A Spot of Bother" van Mark Haddon is boek nummer 14 van dit jaar en maakt van alledaagse zaken hilarische situaties. Bijzonder knap geschreven!

Mijn kinderen zijn (natuurlijk!) ook bijzonder knap. Niet alleen qua uiterlijk maar ook op andere gebieden. Heb vandaag dan ook intens van hen genoten. Eigenlijk zouden we naar het tuincentrum gaan (ondermeer om vissen te halen voor de recent opgeknapte tuinvijver) maar omdat drie van ons last hadden van verkoudheid besloten wij tot een thuisblijf-dagje.

Heel verfrissend om series als Hannah Montana en Zack & Cody te kijken...
Niet echt mijn ding maar mensen die van dat soort series houden zijn ook maar mensen...;-)

"Mensen met een kiwi-allergie zijn ook maar mensen". Stelt U zich voor dat de voorzitter van de Bond van Lijders Aan Kiwi-Allergie (BLAKA) met deze boodschap de scholen langs zou gaan. Binnen de korste keren zouden groepen opgeschoten jongelui verklaren dat "die kiwi-lijers hun grote mond eens moeten houden" en verklaren dat de meeste mensen geen kiwi-allergie hebben en dat de leden van BLAKA dus abnormaal zijn.

Sterker nog, mensen van BLAKA* die door de straten marcheren met spandoeken met daarop Kiwi's met een rood kruis erdoor zullen worden uitgehoond en soms zelfs in elkaar geslagen worden. Niet door de individuele jongeren maar door die groepen. Individueel blijken het vaak boterzachte jongetjes die nog graag bij oma op schoot zitten. Maar dat terzijde.

Waarom zou je mensen vertellen dat ook jij maar gewoon een mens bent? De minderheid ontstaat pas als die zichzelf creëert. Al die mensen die op Obama stemden "omdat" zijzelf en Obama een donkere huidskleur hebben zijn net zo dom bezig als zij die een hekel hebben aan Obama "omdat" hij een donkere huidskleur heeft. En ze weigeren dat zelf in te zien.

*BLAKA is een fictieve organisatie die door mij bedacht is om als voorbeeld te dienen. O ja: enige overeenkomsten met bijvoorbeeld homo-rechten organisaties zijn niet zuiver toevallig.

Deel dit stukje