Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, april 15, 2020

Benoemen van criminelen

Laat ik er maar eens voor uitkomen: ik begrijp PVV-stemmers niet.

Zij zeggen dat zij PVV stemmen omdat die partij tegen buitenlanders is en zij zelf ook.

Vraag je naar waarom men PVV stemt dan blijkt de reden vaak: 'Alle buitenlanders zijn criminelen!' Een antwoord dat je niet snel zult horen is: Ik stem PVV want in een representatieve democratie is het voor de nationale economie en ons internationaal aanzien van pertinent belang dat wij een volksvertegenwoordiging hebben die uit alle macht zal pogen Nederland in de nabije toekomst te laten floreren als een directe democratie.' Bijvoorbeeld.

Zeg je dat bijna een derde van alle PVV (ex-) kamerleden wegens criminele activiteiten in contact is geweest met de politie dan zeggen zij: 'Kan wel wezen dat veel PVV-kamerleden crimineel zijn maar toch blijf ik PVV stemmen omdat ik tegen criminelen ben!'

Sorry, maar die logica ontgaat mij. Maar even los van mijn onbegrip en antipathie (ja, ik vind de PVV zeer ondemocratisch en onsympathiek.) het volgende:

Regelmatig lees ik dat mensen willen dat van wetsovertreders de achternaam bekend gemaakt wordt, de huidskleur en het geloof 'want dan weet je meteen de religie en of het weer een buitenlander is en zo.' 'Waarom zou je dat willen weten?', vraag ik dan. 'Nou, dan kun je meteen zien wie de grootste criminelen in dit land zijn!'

Mensen zoals deze kindermisbruiker (klik) misschien? Van wie zelfs 'rechtse' media als RTL de achternaam, huidskleur of geloof weigeren te melden? Of van deze lafhartige moordenaar (klik) van wie in geen enkel artikel wordt benoemd welk geloof hij aanhangt, wat zijn huidskleur is en van wie lange tijd alleen maar de eerste letter van zijn achternaam bekend was bij het publiek?

Mijn vraag aan u: wat is voor u de toegevoegde waarde van het melden van de geloofsovertuiging, huidskleur, andere uiterlijkheden of geboorteland van de voorouders van iemand die - al dan niet negatief - in het nieuws is?

Wilt u écht dat kranten voortaan spreken van 'De Joodse ex-advocaat Bram Moszkowizc',  'De Marokkaanse geweldpleger Badr Hari', 'De blanke Nederlandse racist Henk Bres' (Ja, ik vind dat een racist racist genoemd mag worden. Niet alleen vanwege vrijheid van meningsuiting maar ook simpelweg omdat een racist een racist is. Ook al noemt hij of zij zichzelf 'realist', 'recht door zee' of Rost van Tonningen.), 'De Franse politicus Thierry Baudet', 'De kalende blanke moordende milieuactivist Volkert van der Graaf', 'De Turkse plofkraker Ali Benhadi',  'De diervriendelijke zwangere vrouwen mishandelaar Dion Graus', 'De katholieke blanke bejaarde kindermisbruiker Bisschop Theodore McCarrick', de rondborstige Duitse Kanselier Angela Merkel en bijvoorbeeld 'De homoseksuele moordenaar Kevin de Cooman' (klik)?

Kunnen wij afspreken dat iedereen die de wet overtreed een wetsovertreder is en dat de strafmaat niet afhankelijk is van geloofsovertuiging, dagbesteding, beroep, genderkeuze, leeftijd, huidskleur, muzieksmaak of geboorteplaats van de overgrootouders?Meer lezen? Mijn verhalenbundels

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/