Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, augustus 02, 2016

Goed nieuws en kattenlog

Slecht nieuws is het natuurlijk dat extremisten het kinderen - en dan met name meisjes - onmogelijk maken naar school te gaan. Maar met hulp van ouders, het internet en een onwaarschijnlijk grote dosis doorzettingsvermogen lukte het deze jongedame een vreemde taal te leren en zichzelf te onderwijzen over wiskunde en wat al niet meer. Een voorbeeld voor velen en vooral een voorbeeld dat soms 'I can' van groter belang is dan 'IQ':

http://www.nytimes.com/2016/06/05/opinion/sunday/meet-sultana-the-talibans-worst-fear.html?smid=tw-nytopinion&smtyp=cur

En er zijn meer dappere mensen: zoals deze vrouw in door de Taliban geregeerd gebied. Zij weigert zich er bij neer te leggen dat meisjes niet naar school mogen en heeft zich ten doel gesteld zoveel mogelijk meisjes les te geven. En met succes!


Voor wie bereid is zeven minuten de tijd te nemen (dat is één reclameblok op RTL4!), hier een heldere uitleg van wat 'de Sharia' nu eigenlijk is:


Zou het niet mooi zijn als iedereen zich voortaan liet informeren in plaats van bang maken? Steeds meer mensen zijn bereid tot nadenken in plaats van zich door een populist te laten vertellen wat zij moeten denken . Ik vind dat goed nieuws!

Dichterbij huis: het gaat ontzettend goed met de Nederlandse horeca!
http://www.nu.nl/ondernemen/4298139/omzet-nederlandse-horeca-stijgt-sterker-dan-in-rest-eu.html

Voor velen hebben cijfers niets met de werkelijkheid te maken. Maar toch.

Zwarte Vlek vindt het maar niets als mijn vriendin aan haar boekhouding werkt: 'Ik ben toch veel meer aandacht waard?'
Overigens: Zwarte Vlek en zijn broer Maneki Neko hebben een eigen Facebook pagina waar hun avonturen worden bijgehouden: https://www.facebook.com/manekienzwartevlek/?fref=ts

De lolcat van deze week is een knipoog naar de grote groep mensen die het een goed idee vinden om iedereen die dat wil van een vuurwapen te voorzien 'om zich te kunnen beschermen tegen idioten met vuurwapens.'

'Laten wij alle vliegtuigpassagiers een wapen geven! 
Kapers zullen zich wel twee keer bedenken!' 

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

Deel dit bericht