Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, januari 10, 2018

Appels en peren

'Appels en peren kun je niet met elkaar vergelijken!' Ja hoor, dat kan juist heel goed: zowel appels alsook peren zijn namelijk een soort fruit maar toch niet geheel identiek. Juist daarom zijn appels en peren uitstekend met elkaar te vergelijken. Dus waarom iemand ooit bedacht heeft dat appels en peren niet met elkaar te vergelijken zijn is mij een raadsel. Het zou gaan om het niet kunnen vergelijken van twee totaal verschillende zaken. In mijn optiek is het juist niet mogelijk om twee identieke zaken met elkaar te kunnen vergelijken. Het heeft namelijk geen enkele zin omdat iedereen al weet dat die twee zaken identiek zijn. Juist wanneer er verschillen zijn kun je zaken met elkaar vergelijken.

Zo zijn er mensen die vinden dat je criminelen niet met elkaar kunt vergelijken. Blijkbaar zijn criminelen waarvan de ouders niet in Nederland of België zijn geboren veel erger dan 'autochtone' criminelen:

'Moeten alle Marokkanen dan het land uit?' -'Nee, alleen Marokkanen die zich niet aan de Nederlandse waarden en normen houden!' En blanke inwoners van Urk die rotzooi trappen? Moeten die ook het land uit? -'Dat is heel wat anders! Hollanders en buitenlanders die zich misdragen kun je niet met elkaar vergelijken!' -'Eh, ja hoor. Dat kun je heel goed.' Dat dus.

Het zal mensen die beide groepen criminelen anders willen straffen toch niet om de kleur van de huid gaan of om het gegeven dat de ene groep wel eens naar de kerk gaat en de andere naar de moskee? Is er dan wellicht ook rechtvaardiging voor om criminelen uit Noorwegen anders te bestraffen dan criminelen uit Nederland en België?

==============================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

Deel dit bericht