Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juni 14, 2017

Alle criminelen het land uit!

Crimineel gedrag wordt vooral bepaald door opvoeding en omstandigheden. Daar zijn de geleerden het wel over eens.

Criminelen zijn er in veel soorten en maten. Zo is er de klassieke inbreker, de crime passionel, de oplichter, de agressieveling, de terrorist, de moslim-terrorist, de zakkenroller, de wreedaard, de machtsmisbruiker en de witte boordencrimineel en natuurlijk de computercrimineel (mijn persoonlijke favoriet omdat die zo lekker allitereert).

Iemand die steelt is een dief. Toch? Lekker duidelijk en helder. Dieven moeten de gevangenis in! Behalve wanneer de dief niet een paar tientjes gestolen heeft maar enkele miljoenen en toevallig bankmanager of politicus is.

Een man die zijn vrouw hard slaat in een vlaag van woede omdat hij haar in bed betrapt met zijn beste vriend is een schurk die de bak in moet. Een vrouw die haar man hard slaat omdat zij hem betrapt op vreemd gaan is een stoer wijf. Een groot verschil natuurlijk. Een ouder die een kind slaat is voor de wet weliswaar een crimineel (mensen slaan is verboden. Kinderen zijn - hoewel sommigen daar andere ideeën over hebben - mensen) maar volgens opvallend veel mensen 'een goede ouder'. Zo lang je maar niet zo hard slaat dat de juf op school de sporen ziet. Dan is het verder prima 'want het hoort bij de opvoeding'. Of zo. Raar.

Op basis waarvan worden mensen die dezelfde criminele daad begaan anders behandeld dan mensen die exact hetzelfde doen maar toevallig een hogere bankrekening of andere uiterlijke geslachtskenmerken hebben?

Zo vinden de meesten in Nederland dat iemand 'dissen' (verbaal de grond intrappen) niet netjes is. Maar blijkbaar is het goed wanneer de politie dat doet. Zoals in dit voorbeeld:

(klikken=vergroten)

Wel fijn dat die zwervers onze fijne politie vrienden aan werk helpen. Laten wij dus maar blij zijn met het gegeven dat het zó slecht gaat in Nederland dat duizenden mensen noodgedwongen nachten buiten moeten doorbrengen!

En laten wij ook blij zijn met criminaliteit in het algemeen! Dat is namelijk ontzettend goed voor de werkgelegenheid! Ga maar na: glaszetters, politie-agenten, advocaten, rechters, ambtenaren, verzekeraars,...hun werk zou niet bestaan zonder het bestaan van criminelen! En - niet te vergeten - criminaliteit is vooral goed voor de werkgelegenheid van...criminelen!

'Een crimineel? Ik?
Zonder criminelen zouden er minder banen zijn!'

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/