Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, september 02, 2020

Mensen slaan mag niet. Kinderen slaan mag wel? Zijn kinderen geen mensen?

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/


=============================================
Wanneer een kind net naar de middelbare school gaat maar 'nog steeds' met een knuffel slaapt maken veel ouders daar een probleem van. Waarom eigenlijk? Is het slecht om te knuffelen in bed? Mag dat alleen met een partner of een kat? Waarom zou dat niet met een speelgoedbeest mogen? Goed, wanneer uw zoon een gat maakt in zijn knuffelbeest en daar vervolgens dingen mee doet die ik aan uw fantasie over laat, is het misschien tijd voor een gesprek: 'Luister zoon, je bent nu 24. Is het niet tijd dat je af en toe uitgaat en een leuke vriend of vriendin aan de haak slaat?'

Is het erg dat een kind liever nog tevreden met een knuffel slaapt in plaats zich zorgen maakt over de problemen in de wereld?

'Je moet hard worden want het is een harde wereld!' vertellen veel ouders hun kinderen. Ik leerde van mijn oma: 'Bestrijd haat met liefde. Laat mensen zien dat je er met zachtmoedig zijn ook komt in de maatschappij. Hoe meer mensen zacht zijn, hoe zachter de wereld wordt.'

Jarenlang liegen wij tegen onze kinderen: 'Ga maar lekker slapen. Alles komt goed. Niets aan de hand.', terwijl mensen worden doodgeschoten omdat zij een andere kleur huid hebben dan anderen, terwijl mensen doodgaan van de honger en tegelijkertijd voedsel wordt weggegooid, terwijl wij uit de Aarde tegenwoordig al in augustus hebben beroofd van meer grondstoffen dan de planeet in een jaar kan produceren, en zo verder.

Maar opeens vinden wij dat onze kinderen hard moeten zijn en niet meer tevreden in bed mogen liggen met een knuffelbeest 'omdat zij naar de grote school gaan' of om soortgelijke 'redenen'.

Waarom mogen onze kinderen niet wat langer kind blijven?
Waarom bereiden wij hen niet van jongs af aan voor op de dingen die komen gaan?
Wie heeft bepaalt dat het bij de opvoeding hoort om kinderen te slaan?
'Ja maar ik kreeg vroeger ook tikken en ben er toch als een goed mens uitgekomen dus voor mijn kind is het ook goed!' 'O ja, dus een goed mens is een mens die zijn kinderen slaat? Volgens de wet is zo iemand een geweldpleger.' 'Ja maar als ik mijn kind sla dan luistert-ie tenminste!' 'Dus jij luisterde als kind goed naar je ouders?' 'Nee, dat niet. Dus ik verdiende af en toe een pak slaag.'

En daar komt de aap uit de mouw: kinderen die geslagen worden worden agressief en asociaal. Dat hoeft u niet van mij aan te nemen. Daar is onderzoek naar gedaan. Dus als je wilt dat kinderen uitgroeien tot 'reljeugd' dan moet je ze nog slaan als ze jong zijn.

Het ene kind blijkt voor ons het andere ook niet: kinderen van mensen die in Nederland komen wonen moeten zich volgens ons zo snel mogelijk de taal en gebruiken van ons land eigen maken. Maar kinderen van Nederlanders die naar het buitenland emigreren worden bijgestaan in het onthouden van de Nederlandse taal en cultuur. Voor veel volwassenen al lastig te begrijpen, laat staan voor kinderen: 'Wat willen jullie volwassen nou? Dat kinderen vasthouden aan de eigen cultuur of dat zij zich snel laten assimileren?' (Kinderen drukken zich iets anders uit, dat weet ik. Een beetje 'normale' kinderen dan.)

Kinderen weerbaar maken, bijvoorbeeld tegen kinderprostitutie? Helemaal voor!
Kinderen slaan omdat je je frustraties niet onder controle hebt? Helemaal tegen.

Hoe staat u hier in: vindt u dat kinderen moeten worden opgevoed met een harde of juist met een zachte hand?
Meer lezen? Mijn verhalenbundels