Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, december 14, 2010

Generatie

Gisteren een goed gesprek mogen voeren ten kantore van het DWI. Het gesprek was met mijn begeleidster van de workshops ZZP. Ook zij kon mijn klantmanager maar niet te pakken krijgen om te vragen waarom de omzet van mijn startend bedrjf door de Inkomensconsulente (sorry, ik verzin die termen niet) wordt gezien als pure winst.

Vandaag probeerde ik het nogmaals maar weer/nog steeds bleken beide dames vandaag niet bereikbaar. Nu "wegens persoonlijke redenen". Vast heel vervelend allemaal voor hen maar de klant wordt niet echt geholpen met die mededeling. Gelukkig was er iemand bij het DWI die toegang had tot het systeem en mij kon vertellen dat er nu opdracht is gegeven om deze maand alleen maar het afgesproken bedrag van E.150 in te houden van mijn uitkering, zijnde het gemiddelde van mijn verdiensten, na aftrek van onkosten.


Ik heb er aardig vertrouwen in dat een en ander nu goed geregeld is. Dat het niet meevalt om alle medewerkers van DWI en UWV op één lijn te krijgen blijkt ondermeer uit mijn correspondentie met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Ik schreef ook een briefje aan Albert Heijn omdat zij niet geleerd hebben van fouten uit het verleden en nog steeds produkten hebben liggen waarvan de reguliere verpakking relatief goedkoper is dan de groots aangeprezen -en zogenaamde- voordeelverpakking. Ik geef ze nog één hele kans om te reageren want anders zal ik de authoriteiten moeten inlichten.

Verder had ik gisteren mijn eerste sessie bij een pijn-therapeut vanwege mijn versleten heup. Ik heb goede hoop op de nieuwe behandeling. Deze methode kijkt namelijk vooral naar de oorzaak van het probleem en niet naar de symptomen.

Dat zouden politici ook eens moeten proberen...

Natuurlijk kun je ontevreden relschoppende hangjongeren massaal oppakken en in het gevang werpen. Maar je kunt er ook eens bij stilstaan waaróm die jongeren rellen schoppen, ontevreden zijn en maar een beetje rondhangen. En dan daarvoor een oplossing bedenken.

Voor de huidige generatie komt die methode waarschijnlijk te laat maar laat het ons in elk geval proberen, al is het maar voor het welzijn van de volgende generatie.

De link van vandaag is voor de verkiezing van De Grootste Leugen van het Jaar

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Richard Holbrooke

Deel dit stukje