Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, april 21, 2021

Staat u in uw kracht?

Wanneer sta je in je kracht? Dan doe je dingen die bij je passen, die je kunt en waar je in gelooft. Kortom, wanneer je gelooft in jezelf. Je staat in je kracht wanneer je vrede hebt met de dingen die je hebt bereikt en nog steeds vrede hebt met jezelf wanneer je die dingen niet hebt bereikt. Er wordt vaak een gevoel van eigenwaarde aan gekoppeld: mensen die niet in hun kracht staan zouden een minderwaardigheidscomplex hebben, een negatief zelfbeeld. Dat kan zich op twee manieren uiten: iemand stelt zich zeer onderdanig op en wil voortdurend rekening houden met een ander of iemand doet aan overcompensatie en gaat zich superieur gedragen, alsof hij of zij, en hij of zij alleen, het allemaal het beste weet.

===========================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

==========================================

Sommigen gaan erg ver in hun wens dat iedereen altijd in zijn kracht moet staan. Zover zelfs dat zij - ook al vinden zij iemand seksueel aantrekkelijk - weigeren seks te hebben met iemand die niet in zijn of haar kracht staat. 

Hoeveel mensen kent u die 100% tevreden zijn met zichzelf en wat zij hebben bereikt, ook al hebben zij hun doelen niet bereikt, en dus in hun kracht staan? 

In je kracht gaan staan schijn je te kunnen leren. Hier vindt u wat tips. Wat mij opviel bij het zoeken naar een bijpassend plaatje is dat verreweg de meeste plaatjes die gaan over 'step into your power' en hoe je dat leert, in je eigen kracht gaan staan, een vrouw figureren. Hoeven mannen dat niet te leren? Schuilt hier een of ander vooroordeel achter? Geloven de schrijvers van de diverse zelfhulpworkshops dat mannen geen hulp nodig hebben om zichzelf te helpen en versterken zij dus - al dan niet onbewust - het vooroordeel dat vrouwen zwakker zouden zijn dan mannen?

Dit plaatje vond ik passend omdat het weergeeft hoe ik over dit onderwerp denk: niet alleen mensen die 'in hun kracht staan', zijn waardevolle mensen.

Je hoeft niet 'in je kracht te gaan staan' om jezelf te vinden'


Hoe dan ook: de mensheid zou snel ophouden te bestaan als uitsluitend nog mensen die voortdurend volkomen tevreden zijn met zichzelf zich zouden voortplanten. Althans, dat denk ik. En u?Meer lezen? Mijn verhalenbundels