Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, oktober 21, 2012

Meespelen

Als burgers mogen, nee moeten wij voor van alles betalen. Vaak ook voor zaken waar wij niet voor willen betalen. Kunst en cultuur worden in dat kader vaak genoemd. Men roept vaak dat het zonde van het geld is om kunstwerken van bijvoorbeeld Pablo Picasso of Karel Appel te kopen.

Tegelijkertijd vindt men het 'kunst' wat een voetballer als Ibrahim Affelay met een voetbalbal doet. En dan zeg je: 'Ja maar je had toch een hekel aan buitenlanders en aan kunst?' -'Ja maar Affelay scoort regelmatig voor het Nederlands elftal en alleen zijn ouders zijn in het buitenland geboren maar hij zelf niet dus dat is anders.' 'En waarom geldt die regel niet voor al die andere 'buitenlanders' aan wie jij zo'n hekel hebt?' -'Dat komt omdat dat tuig is.' 'En hoe zit dat dan met mensen die zich misdragen maar blank zijn en uit bijvoorbeeld Oost-Groningen komen?' 'Ja zeg, dat is heel wat anders!'

Tsja, met dat soort lieden ben ik al snel uitgepraat.
Met mijn vriendin ben ik dat nog lang niet. Wij kennen elkaar inmiddels zo'n elf maanden en raken maar niet door onze gespreksstof heen. Ook spelen wij graag spelletjes. Zoals Yahtzee met m'n zoon of met m'n dochter het geinige kaartspelletje Vlotte Geesten dat draait om goed opletten en reactievermogen.

Gisteren waren wij ondermeer op visite bij mijn schoonmoeder en vandaag maakten wij een wandeling bij Landgoed Bantam in Bussum en genoten wij van de geuren en kleuren van de herfst.

Ik geniet ook van mijn werk en dat deel ik graag met mijn lezers. Vandaar dat u hierbij een filmpje aantreft waarin ik mocht meespelen: