Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, augustus 28, 2016

De week voorbij

Maandag voelde als zondag en via Twitter werd ik er fijntjes op gewezen dat toch écht geen zondag was...Wij stonden namelijk met de kraam van http://www.rataplandesign.com op een beurs.

Hartstikke leuk! Niet alleen voor mijn vriendin die interessante contacten legde ten bate van haar bedrijf maar ook voor mij: wellicht vond ik een uitgever die mijn verhalenbundels officieel wil uitgeven!

Op de Filipijnen (http://www.nu.nl/buitenland/4310838/nieuwe-anti-drugsbeleid-filipijnen-kost-1800-mensen-leven.html) maakt de president haast met het 'verwijderen' van 'ongewenste elementen' en enkele duizenden burgers vonden reeds de dood door het harde 'anti-drugs' beleid: burgers wordt opgeroepen drugshandelaren te vermoorden. Lijkt mij een methode om van je ex af te komen. De vraag is hier: mag men de wet overtreden om mensen die de wet overtreden te straffen? Ik vind van niet omdat in mijn optiek geen enkele reden goed genoeg is om een mensenleven te nemen. Maar ik ben erg benieuwd wat u - mijn geachte lezers - vindt. En waarom.

Op het werk dinsdag werd ik gebeld door mijn nieuwe klantmanager: 'Kunt u vanmiddag langskomen om kennis te maken?' -'Toen u dat vorige week vroeg toen u mij per e-mail opriep, wat was toen mijn reactie?' 'U gaf in een e-mail aan dat u niet kon.' -'Wat bedoelde ik met die opmerking, denkt u?' 'Dat u vandaag niet kunt langskomen.' -'Dus waarom vraagt u mij weer of ik vanmiddag langs kan komen?' Op een dag is mijn geduld op...

Ook op het werk zelf vraag ik mij wel eens af waarom mensen niet gewoon doen wat zij zeggen te zullen doen. Uw theorieën zijn meer dan welkom!

's Avonds zag ik een foto van de helaas onlangs overleden portier van http://www.denieuweanita. Ik was er om te babbelen met een bevriende journalist. Stomtoevallig was een paar weken geleden zijn vriendin bij de mijne op visite! Elke dinsdagavond is er live muziek en dit was één van de optredende bands. Hier is 'Waterpistol' met War:


Woensdag las ik dat een gemeenteraadslid in Roermond is beboet voor fraude en oplichting en de gemeente zich nu beraadt over het opstellen van regels betreffende integriteit voor gemeenteraadsleden. De VVD vindt dus dat VVD-politici duidelijk verteld moet worden dat het overtreden van de wet niet netjes is. Dat kunnen VVD-politici namelijk niet uit zichzelf bedenken. Blijkbaar. Raar. http://www.nu.nl/binnenland/4311609/raad-roermond-praat-positie-jos-van-rey.html Over liegende VVD'ers gesproken: premier Mark Rutte wil graag een volgende termijn als premier hebben en daarom gaf hij toe dat hij loog toen hij zijn verkiezingsbeloftes deed: 'Ik heb bewust beloftes gedaan waarvan ik wist dat ik die niet waar zou maken. Daarom zeg ik 'sorry'. Goh, nou, tsjonge!' Wij moeten die arme man dus maar vergeven dat hij uit puur eigenbelang 17 miljoen mensen heeft voorgelogen. Gaat u nog op hem stemmen? http://www.rtlnieuws.nl/nederland/politiek/sorry-van-premier-mark-rutte-voor-niet-nakomen-beloftes

Racist (sorry als ik hiermee mensen tegen het hoofd stoot maar mensen die zich als een racist gedragen noem ik gewoon racist. Ik hou van duidelijkheid.) Ferdi T. uit Wageningen vertelde aan de rechter dat hij niet wist dat hij de letters 'NSB' had geschreven op de door hem opgehangen donker gekleurde opblaaspop die doelman Kenneth Vermeer moest voorstellen. Bovendien betrof de doodsbedreiging aan het adres van de keeper volgens hem 'een lolletje' en verklaarde hij doodleuk dat hij was vergeten wat hij had gedaan. Puur voor de gein mag hij nu 80 uren taakstraf uitvoeren. http://www.nu.nl/binnenland/4311595/eist-tachtig-uur-werkstraf-man-vermeer-pop-ophing.html

De fysiotherapeute behandelde die ochtend mijn linkerbeen met stroomstootjes en na de behandeling kon ik stoepjes op en af stappen zonder veel pijn te voelen...geweldig! Ik vierde het met een knuffel van en bij mijn vriendin.

Verder deed ik mijn zangoefeningen, stuurde een aantal korte verhalen naar een geïnteresseerde uitgever, vouwde een was, schreef een paar duizend woorden, maakte een paar afspraken en aaide de kat.

Natuurlijk was 's avonds de aardbeving in Italië in het nieuws: tientallen doden door natuurgeweld. Uiteraard weer geen woord over de 25.000 mensen die ook deze dag gewoon stierven van de honger. Wat de doden in Italië niet minder dood maakt en het leed van de nabestaanden niet minder.

Grappig vond ik al die mensen die klaagden over de warme zomerdag. Zonder uitzondering betrof het dezelfde mensen die een paar dagen eerder nog klaagden dat er deze zomer zo weinig echt warme dagen waren.

Mijn salaris was binnen en aangezien ik altijd al eens naar Comic Con wilde en het evenement eindelijk eens in Amsterdam neerstreek, bestelde ik een kaartje...joepie! Om een idee te krijgen:Donderdag kwam 's ochtends vroeg mijn zoon thuis van de intreeweek in Delft, de stad waar hij gaat studeren. Hij had zich er prima vermaakt maar ging nu toch maar even douchen en naar bed...

Verder las ik dat ijsman Ötzi kleding droeg, gemaakt van vijf verschillende dieren. Daardoor weten wij nu nog meer over hoe mensen duizenden jaren geleden leefden. Zeer interessant! http://www.nu.nl/wetenschap/4309262/kleding-van-ijsman-otzi-afkomstig-van-vijf-diersoorten.html?redirect=1

Aan mij deze werkdag de eer een nieuwe collega in te werken. Elke keer weer is het voor mij even wennen wanneer ik ontdek dat veel andere mensen woorden als 'synoniem' niet weten te plaatsen. Maar het zij zo. Ieder mens is nu eenmaal anders dan andere mensen en zo hoort dat.

Overigens wel heel erg aardig, hoor! Maar net als in het gezinsleven en op straat is ook op het werk 'geduld hebben' een praktische eigenschap, ook voor de collega's die met mijn onhebbelijkheden moeten omgaan. 's Avonds ging ik bij een collega in bad in Zaandam.
Het Innhotel

Wij hadden namelijk nog wat tijd over voor het eten en bioscoopbezoek: Suicide Squad was de film van keuze. Een flinterdun verhaal en qua diepgang waren de dialogen van het niveau: 'Ik had het vroeger heel zwaar.' -'Ik ook.' 'Goh.' -'Kijk, monsters! Zullen wij die eens lekker in elkaar slaan?' -'Ja, leuk!' Maar amusant.

Hier het stukje dat ik plaatste op mijn Engelstalige blog: http://terrebelius.blogspot.nl/2016/08/we-know-everyting.html en hier het stukje dat ik deze week publiceerde via LinkedIn: https://www.linkedin.com/pulse/think-you-cant-can-terrence-weijnschenk-entertrainer?published=t

Vrijdag wilde ik eigenlijk uitslapen (was de nacht ervoor om 02:00u thuisgekomen) maar Billy de Kat had andere plannen. En die gaan natuurlijk voor. Toen ik toch wakker was meteen maar mijn oefeningen gedaan (voor mijn linkerbeen met name) en aan het werk getogen. Even onderbroken door buurvrouw Hetty die een half uurtje bij mij was met een hulpvraag. 's Middags een uurtjes zangles, daarna een uurtje intensieve fysio en daarna een etentje met een vriendin bij mijn vriendin thuis.

Zaterdag hoorde ik dat het verbod op de burkini was afgeschaft. Volkomen terecht natuurlijk. In de eerste plaats omdat het kledingstuk is uitgevonden door een islamitische vrouw die het hiermee mogelijk maakte voor streng religieuze vrouwen om te genieten van een dagje aan het strand.

Ook is het volkomen van de zotte dat vrouwen via de wet worden gedwongen zich niet te laten onderdrukken. Daarbij voorbijgaand aan het feit dat de vrouwen er juist zeer bewust voor kiezen om een burkini in plaats van een burka te dragen om te kunnen genieten van meer vrijheid. Bovendien is het toch wel een beetje raar dat vrouwen is sommige keurige christelijke kerken verplicht het hoofd moeten bedekken 'uit respect voor God' maar dat islamitische vrouwen die het hoofd bedekken 'uit respect voor Allah' dat niet mogen. Hoe kun je iemand dwingen zich vrij te voelen?

Maar ook mannen in de westerse wereld laten zich onderdrukken. Als uiting van hun onderwerping dragen zij een driedelig pak met stropdas. 'Maar daar kies ik uit eigen vrije wil voor, hoor!' -'En als je weigert?' 'Dan lig ik buiten de groep en raak ik mijn baan kwijt.' Tsja, dan sta je dus toe dat een ander jou een kledingkeuze oplegt en ben je dus niet vrij.

Verder mocht ik meehelpen op het festival Sloten op z'n Kop, aan de rand van Amsterdam. Niet alleen mijn vriendin stond er met een kraam maar ook mijn baas was er om ons bier onder de aandacht te brengen.

Erg afwisselend want dan weer hielp ik mijn baas en dan weer mijn vriendin. Bovendien kwam ik er een oud-collega tegen uit de tijd dat wij beiden kinderen begeleiden op zomerkamp. Een hartelijk weerzien!

Bij mijn vriendin kwam na het eten nog een vriend op visite en op weg naar huis kwam ik eerst een bevriende DJ tegen die toevallig een extra biertje bij zich had dat wij samen gezeten op een stadsbankje nuttigden en later nog een buurman. Gezellig! Al met al toch keurig 23.00u in bed!

Zondag was een grote dag voor de nerd in mij: Comic Con in Amsterdam!
Mannen van middelbare leeftijd met een iets te dik buikje en een iets te klein t-shirt die graag in een fantasiewereld zouden leven. Ik voelde mij er dus erg thuis.
Bezoekers verkleed als karakters uit de universa
van uitgevers Marvel en DC Comics 'bestrijden' elkaar
Iedereen kan een superheld zijn. Zelfs ik.
Gewoon een ander helpen. Wie, hoe of wanneer dan ook.

Overigens liepen er ook ontzettend veel vrouwen rond en hele gezinnen blijken aan 'cosplay' te doen. Een veel gehoorde opmerking was: 'Ja hoor, we zijn papa weer kwijt.' Natuurlijk kwam ik er bekenden tegen en bij een kraam met oude Sciencefiction boeken kreeg ik korting. Mensen kennen kan handig zijn! Daarom even reclame: https://www.magicgalaxies.com/

Op de foto met en/of een handtekening van bekende acteurs en actrices kostte enkele tientjes. Dus ik ging maar (gratis!) op de foto met een paar persoonlijke helden: Dr. Who, Captain America en Spiderman. Een groot voorbeeld voor mij in mijn tienerjaren was Daredevil. Hij bevocht namelijk onrecht niet alleen met zijn vuisten maar vooral ook als advocaat. Bovendien toonde hij mij dat een fysieke handicap niet in de weg hoeft te staan van wat voor carrière dan ook: Daredevil is blind. 

Maar het karakter zou dit t-shirt met zijn afbeelding kunnen 'zien' door zijn sterk verhoogde tastzin.

Het beloningsmuziekje voor mijn trouwe lezers en lezerinnen is dit keer het thema nummer van de Spiderman film uit 2002:


Een aflevering in de serie 'Onbekende Helden' gaat dit keer over een man die aantoont dat al die mensen die roepen: 'Ja maar in mijn eentje als gewone burger kan ik geen verschil maken!' het bij het verkeerde eind hebben. De video insluiten schijnt niet te mogen maar ik kan u wél de link aanbieden (en van harte aanbevelen er op te klikken): https://www.youtube.com/watch?v=qq8zFLIftGk Het is het echte verhaal van de man die bekend werd als 'Tank Man': een gewone man in gewone kleren met gewone boodschappentassen die gewoon weigerde te accepteren dat de overheid studenten die democratie en inspraak eisten vermoordde.

Deze week staan wij stil bij het overlijden van Miep Brons, Toots Thielemans en Sergej Martsjoek

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/