Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, april 05, 2010

Toepassing

Je hebt toch bijzonder zielige figuren op deze aardkloot. Zo was er vorig jaar een "Brief van de Week" in het weekblad Donald Duck. De inzender won daarmee een prijsje (een handdoek, een stripboek of een agenda of iets dergelijks) maar bleek de brief woord voor woord te hebben overgeschreven van een Brief van de Week uit 1985! Plagiaat plegen om met je naam in de Donald Duck te komen...hoe laagbijdegronds en lafhartig kun je dan zijn?


Van hetzelfde "niveau" was de man die het bericht verspreidde van een vermist meisje. Hij stuurde zelfs een persbericht de wereld in en diverse media prezen de man om zijn inzet.


Tot een échte journalist (zo eentje die daadwerkelijk onderzoek doet naar de achtergrond van een verhaal en niet letterlijk het persbericht citeert) ontdekte dat het meisje al jaren daarvoor (helaas levenloos) was gevonden. Het motief waarom hij misbruik maakte van de ellende en pijn van anderen? Hij wilde met zijn naam een keertje in de krant komen! Nou VRAAG ik je...


Die arme Jezus...Als hij nu ziet wat mensen elkaar aandoen. En dat vaak zelfs uit Zijn naam...


Als Hij er nog lag zou Hij zich omdraaien in Zijn graf.


Gelukkig is er hoop en zijn er genoeg leuke dingen te beleven in de wereld.


Het was een leuk Paasweekend met leuke feestjes en leuke mensen maar nu ben ik een beetjie moe. Vandaar dat ik ook even geen zin heb om aan m'n computer-probleem te werken.


Maar goed dat ik Ubuntu had geïnstalleerd als Dual Boot naast Windows Vista. Nu Ubuntu (tijdelijk, want ik had vlak voor de crash een backup gemaakt en na een her-installatie zal alles weer bij het oude zijn) niet werkt kan ik toch doorgaan met werken op de computer. Nu scheelt het natuurlijk ook dat ik een bijzonder handige jongeman thuis heb wonen.


Hij was gisteren ook op de paasbrunch bij mijn moeder. Daar waren ook mijn broer en zijn vrouw, hun dochter en de moeder van m'n schoonzus. Bijna had ik nog een lokale ex-dakloze uitgenodigd want hij keek zo hongerig. Maar helaas, het huisje was al overvol en ook ik heb mijn grenzen. Niet dat ik iemand enige uitleg schuldig ben of dat het niet uitnodigen van de voormalige zwerver een reden moet hebben.


Mensen hebben vaak het idee dat gebeurtenissen een reden moeten hebben of dat elke uitdrukking een vaste definitie heeft. Maar hoe kun je een gevoel in woorden vatten? Wat is "kunst" of "mooi"? Wat is "smaak" of "liefde"? Is het woordje "liefde" toereikend voor het gevoel dat ouder en kind delen? Kun je ermee uitdrukken wat je voor je auto voelt, je allereerste knuffelbeest of een 43 jaar oud stripboek? Dat simpele woordje "liefde" wordt doorgaans niet gebruikt om te omschrijven wat een klant voelt voor een lid van het barpersoneel. Daar is eerder het woord "lust" van toepassing...


Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Rudy Kousbroek, John Forsythe en Sugar Lee Hooper

Deel dit bericht