Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, december 16, 2011

Haar Naam (Een (kerst)verhaaltje)

Even geen stukje uit mijn NaNoWriMo-roman. Zelfs geen 'anders-dan-anders'-verhaaltje. Maar nee: gewoon een korte romantisch anekdotisch verhaaltje zoals de vaste lezer van mij gewend was. Omdat het bijna kerst is, ditmaal met een kerst-thema. Fijn weekend!

===

Het kostuum stond haar goed. Erg goed. Het rokje dat hoorde bij haar glimmende rode, met wit bont afgezette kerst-elfjes outfit was net niet lang genoeg. Daardoor kon hij een glimp van haar dijen opvangen.

Zij zat in een klapstoel, het ene fraaie been over het andere fraaie been geslagen, de losse voet spelend met de lucht. En zij las. Bridget Jones' Diary.

Zij keek op op zijn 'Hai!' en was zichtbaar blij met de afleiding die hij haar bood. Zo blij dat hij haar grot mocht bekijken. Althans, de grot die zij moest bewaken terwijl de kerstman met lunchpauze was.

De volgende dag kwam hij terug om haar te bedanken voor de interessante ervaring en haar iets te vragen wat hij de dag ervoor verzuimd had te doen. Namelijk haar naam.