Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, december 04, 2019

Standpunt van Nederland in grote conflicten

Venetië staat onder water. Miljoenen euro's die bedoeld waren voor waterkering zijn verdwenen in de zakken van corrupte politici en aannemers. Die zitten weliswaar in het gevang voor het moedwillig in gevaar brengen van mensenlevens uit puur persoonlijk financieel gewin maar dat zorgt niet voor droge voeten voor de burgers en toeristen. Uiteraard stelde de Nederlandse regering voor om Venetië het benodigde geld te geven. Uit hetzelfde potje waar men miljarden euro's haalde om banken te belonen voor wanbeleid door het management waar tienduizenden burgers voor zijn opgelicht. Toch?

In Brazilië won Max Verstappen onlangs een Grand Prix staat de vrijheid van meningsuiting onder druk, is armoede en werkloosheid onder de burgerbevolking enorm gestegen en brandt het Amazone-gebied terwijl president Bolsenaro deals sluit met Shell en zijn zoon was - met steun van Donald Trump - bijna ambassadeur van Brazilië in Amerika. China vindt het heel normaal om Oeigoeren te onderdrukken (Klik. Engels). Op de vraag 'waar is mijn familie?' van een student, antwoordde de overheid: 'Die zitten op school. Als ze zich goed gedragen zijn ze eerder klaar met hun studie.' Dat is 'Newsspeak' voor: 'Oeigoeren zijn anders en daarom eng en daarom worden er miljoenen mensen preventief in kampen opgesloten.' Uiteraard heeft de Nederlandse overheid daar schande van gesproken en kreeg de Chinese overheid de VN op de stoep. Toch? Nou nee.

Pas onlangs verscheen er een rapport waarin de Nederlandse overheid in de betrekkingen met China een koers uitstippelt. 'Nederland heeft mensenrechten hoog in het vaandel', staat daarin te lezen (klik). Goh. Nou. Daar zullen de Chinezen van schrikken, zeg!

Ook het officiële Nederlandse standpunt in het (inmiddels dodelijk) geweld dat de Chinese overheid gebruikt tegen protesterende studenten in Hong Kong is erg interessant om te lezen. Hier is het:
..............................................


De Nederlandse overheid is vast al sinds de inval van China in Tibet in 1950 bezig met het opstellen van een verklaring waarin zij het vermoorden en onderdrukken van de bevolking van een ander land zeer stellig veroordeeld en overweegt om Alibaba.com ontoegankelijk te maken in Nederland!

Gewoon even regelen dat zelfs Alibaba zich moet houden aan de EU-regels over kwaliteit van consumentenproducten!Dát zal ze leren! Geven wij de Chinezen ook meteen winkelketens als Kruidvat en ICI Paris XL terug. Ha! Wel jammer dat wij dan de zuurverdiende puntjes op onze Kruidvat klantenkaart (wat gebeurt er met uw persoonlijke gegevens die u netjes aan heeft afgedragen, denkt u? Ach, best grappig toch, dat de Chinese overheid weet wanneer uw dochter ongesteld is, hoe vaak u zich scheert en zo?)

De rode draad lijkt te zijn dat het vooral de overheid is die burgers onderdrukt, vermoord, lastig valt, negeert. Met chaotische taferelen in het land tot gevolg. En dat is niet goed voor de economie en zo.

In diverse science fiction verhalen wordt gefantaseerd over zelfdenkende computers die steden, landen en soms hele planeten regeren. Met camera's, afluisterapparatuur, gezichtsherkenningssoftware en het belonen van burgers die hun buren bespioneren wordt de bevolking in het gareel gehouden. Sommige mensen lijkt dat wel wat: een Groot Leider die Het Volk leidt zonder emotie en zonder uit te zijn op persoonlijk financieel gewin.

Wat vindt u daar van?

Om u te helpen bij het beantwoorden van de vraag: 'Ja, je zegt nou wel dat mensenrechten worden geschonden maar die rechten zijn erg ingewikkeld dus logisch toch dat de Nederlandse overheid niet zo makkelijk met een reactie kan komen?', is hier een handig plaatje met daarin de rechten van het kind:

Is er dus een land waar dat recht niet wordt verleend, dan betekent dat 'een schending van mensenrechten' en mogen VN-landen 'maatregelen treffen'. Zo lang de handelsbelangen maar niet in het gedrang komen uiteraard.


Meer lezen? Mijn verhalenbundels

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/