Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, september 14, 2022

Je moet luisteren!

"Eet je groenten, want dat is goed voor je." "Ga op tijd naar bed want dan ben je morgen goed uitgerust om te werken of studeren." Onze ouders vertelden ons veel. Namen wij altijd hun advies over? Nou, nee. Behalve u natuurlijk, mijn waarde lezers en lezerinnen. Zoals jullie altijd naar je ouders luisterden, luisteren jullie ook altijd naar de overheid, toch? Want de overheid zijn de ouders van het volk.

===========================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer
==========================
Maar natuurlijk hebben ouders het ook wel eens mis. Bijvoorbeeld de ouders die dachten dat het een goed idee was om hun pasgeboren kind te laten slapen onder een dekbedje 'want dat is lekker warm' of het kindje op de buik legden om te slapen 'want zo slaap ik zelf ook graag'. Tot de overheid adviseerde om dat niet meer te doen. En het aantal gevallen van wiegedood daalde van gemiddeld 200 gevallen per jaar in Nederland naar gemiddeld 15.

Toeval? Nou, nee. Wel een welgemeend advies van de overheid, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. 

Dit zal een aantal lezers verbazen maar is echt waar: de overheid heeft bij voorkeur levende burgers want dode burgers betalen bijzonder weinig aan belastingen.  Dus wat bedoelen mensen met 'ze' willen ons allemaal dood hebben!' In elk geval niet de overheid.

In de regering zitten mensen en niet elk mens heeft het beste voor met andere mensen maar meer met zichzelf. Is dat dan een reden om elk advies van de overheid dus maar te negeren? Nee, dat is geen goede reden maar simpelweg een ontzettend domme reflex. Wie een beetje nadenkt weet heus wel dat de overheid meer dan eens een goed advies geeft. Autorijden met autogordels bijvoorbeeld.

Je kunt dan kiezen voor de 'vrijheid' om zonder gordels te rijden maar daar komt vanzelf de 'vrijheid' bij om een bekeuring op te lopen. Of de 'vrijheid' om een kind te laten opgroeien zonder domme papa of mama. Wie de vrijheid wil om te doen en laten wat-ie wil, neemt automatisch de vrijheid om de consequenties te aanvaarden.
'Je wil de vrijheid om te spelen en chaos te creëren? Je krijgt de consequenties er gratis bij.'