Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, december 17, 2015

Als IS ons olie zou verkopen?

Volgens hun godsdienst zijn vrouwen minderwaardig, mensen die het niet eens zijn met hun regime worden botweg onthoofd en het christendom vinden zij maar niets. IS zeker? Al-Qaida dan? Nee hoor, gewoon die fijne en zeer gerespecteerde regering van Saoedi Arabië. U weet wel: dat aardige land waar de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb onlangs nog op werkbezoek is geweest.

Handig, want vanwege zijn herkomst spreekt hij Arabisch dus wie is er beter geschikt om namens Nederland een dealtje te maken voor een paar olievaatjes? Pieter Derks vraagt zich af of de heer Aboutaleb bij zijn Arabische vrinden zijn afschuw heeft uitgesproken over de regelmatige onthoofdingen van mensen die het niet eens zijn met de wensen en eisen van het regime.

Misschien een handige tactiek voor IS: verkoop olie in ruil voor wapens aan westerse landen en ze vallen je niet meer lastig. Opeens is het wreed onderdrukken, martelen en vermoorden van mensen niet 'verschrikkelijk!' maar 'Een binnenlandse aangelegenheid'.
Hier de reactie van onze bijzonder daadkrachtige minister president Mark Rutte op het nieuws dat er nog vrijwel dagelijks mensen worden vermoord omdat zij het niet eens zijn met hun regering:
Zelf hoop ik van ganser harte dat de bevolking van Syrië (die sinds 1963 onder een noodtoestand leeft!) spoedig hun Onafhankelijkheidsdag mag vieren. Hier is Bruce Springsteen met Independence Day.


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.