Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, september 16, 2015

Racisme uitgebannen? Nog even niet.

Hopelijk leven wij eerdaags in een maatschappij waarin gekeken wordt naar hoe een individu past in het geheel in plaats van hoe een individu gevormd kan worden zodat-ie in het geheel past.

Wie zijn gelukszoekers?

'Vind jij écht dat alle mensen en hun kinderen die naar Australië kwamen in de hoop op een beter leven terug moeten naar het land van herkomst?'
-'Ja, al die gelukszoekers moeten opzouten!'
'Maar waar laten wij al die Nederlanders?'

Veel mensen zijn tegen de komst van economisch vluchtelingen. Behalve wanneer die vluchtelingen een lichte huidskleur hebben en naar de kerk gaan in plaats van naar de moskee. Op Facebook drukt men zich uit in bedekte termen maar op Twitter toont men de ware aard en zijn scheldpartijen en racistische kreten aan de orde van de dag.

Logisch want op Facebook is het lastig om je mening anoniem te uiten en op Twitter heb je in een paar seconden een anoniem account aangemaakt. Wanneer men een mening anoniem kan uiten is die opeens een heel stuk minder genuanceerd.

Objectiviteit

Natuurlijk is het niet makkelijk om objectief verslag uit te brengen. Iedereen heeft een ander opleidingsniveau, achtergrond, ervaring of familiegeschiedenis. Iedereen volgt andere media, heeft andere denkbeelden en luistert naar andere mensen. Maar wanneer mensen liegen om hun gelijk te krijgen en zichzelf tóch objectief blijven noemen en anderen dan zelfs zeggen dat het van die fijne en integere mensen zijn die nooit bewust andere (groepen) mensen belasteren dan mag ik dat graag aan de kaak stellen. Neem bijvoorbeeld de door veel rechtse mensen bejubelde (en helaas inmiddels overleden) professor Smalhout. Mij was verteld dat deze man altijd objectief was en nooit iets negatiefs zei over complete bevolkingsgroepen, in tegenstelling tot schrijver dezes. U begrijpt: mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik ging op zoek naar informatie over deze held.

Smalhout

Hij presteerde het om als 'feit' (zie hier een interview waarin hij dat beweert) te presenteren dat 75% van alle gevangen in Nederland van Marokkaanse komaf is. Simpelweg een glasharde leugen, bedoeld om zijn achterban te laten geloven dat alle Marokkanen crimineel zijn. In werkelijkheid (ja, ik weet het, PVV-stemmende lezers: 'Cijfers zijn maar feiten die niets met de werkelijkheid te maken hebben, behalve wanneer ze 'het gelijk' van Wilders aantonen.') In werkelijkheid is iets meer dan 10% van alle gevangenen in Nederland van Marokkaanse komaf. Net ietsje minder dan de 75% die word genoemd in het niet-bestaande onderzoek van professor Smalhout. Het aantal niet-westerse allochtone gevangen is overigens stevig gedaald in de loop der jaren dus ook de bewering van sommigen dat er steeds meer allochtonen in de gevangenis komen is (helaas voor hen die graag Marokkanen overal de schuld van geven) in strijd met de werkelijkheid.

Wat is racisme?

En ja, iedereen die zegt dat alle Marokkanen crimineel zijn is een racist, ook al zijn Marokkanen op zich geen ras. Racisme is namelijk "elk onderscheid, uitsluiting, beperking of voorkeur gebaseerd op ras, huidskleur, afstamming, of nationale of etnische oorsprong die het doel of effect heeft van opheffing of aantasting van erkenning, genieting of uitoefening, op basis van gelijkwaardigheid, van mensenrechten en fundamentele vrijheden in het politieke, economische, sociale, culturele of enig ander veld van het openbare leven". (Bron: wikipedia)


Asielzoekers

Onlangs werd bekend dat asielzoekers de Nederlandse economie vooruit helpen. Dankzij de toestroom van asielzoekers naar Nederland vonden duizenden mensen een betaalde baan en mensen die een inkomen hebben steunen daarmee de (lokale) economie waardoor nog meer mensen aan een betaalde baan komen. Laat dus maar komen, die asielzoekers! Het wachten is nog op de draai van de VVD...(Van 'Asielzoekers kosten ons geld!' naar 'Asielzoekers leveren ons geld op!')
Als u op onderstaand plaatje klikt wordt die groter en leest u de feiten over immigranten in Engeland:

Economisch vluchtelingen uit christelijke blanke landen heten overigens geen vluchtelingen maar 'expats'.

Van oudsher beoordelen mensen elkaar op verschillen in kenmerken. 

Piemel

Blijkbaar is het van belang wat iemand's geboortejaar is ('1976? Sorry, die vind ik te oud.'), wat het formaat van de neus is ('Volgens mij is het een jood, daar doe ik liever geen zaken mee.'), het al dan niet hebben van een penis ('Mensen met een piemel zijn niet welkom in onze organisatie die strijdt voor gelijke rechten voor mannen en vrouwen.').  

Charleston

De man die in Charleston 9 mensen doodschoot deed dat alleen maar omdat dat ging om mensen van wie de huid een donkerder teint hebben dan de zijne. Zijspoortje: sommigen zien het als oplossing dat dan maar meer mensen een pistool bij zich moeten dragen. Alsof het hebben van een pistool in je broekband kan voorkomen dat je lafhartig in de rug wordt geschoten! Maar - zoals gezegd - dat dus terzijde.

Saartjie Baartmans

Gelukkig kennen we in het fijne vrije Nederland en België al eeuwen geen racisme meer! Toch? Fout. Wettelijk gezien is racisme dan vrijwel uitgebannen (Voor bijvoorbeeld mensen van Antilliaanse komaf maken (lokale) overheden blijkbaar graag een uitzondering op het anti-discriminatiebeginsel in de Grondwet.)

Nog in 1974 stelde men bij 'ons' in 'het vrije westen' de genitaliën tentoon van Saartjie Baartmans, een vrouw uit Zuid-Afrika, lid van de beroemde stam der Hottentotten. Tijdens haar leven werd zij bespot en bepoteld vanwege haar uiterlijk en decennia na haar dood nog steeds. Door uw en mijn voorouders.

En ja, uit verschillende onderzoeken komt naar voren dat het inderdaad waar is: racisten zijn dom




En ja, er zijn ook vluchtelingen die per trein ons land binnenkomen. Vandaar even dit mooie liedje (gewoon een associatie). 'Downbound train' van Bruce Springsteen.