Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juni 08, 2022

Waar haalt u de tijd vandaan?

Momenteel ziet mijn wekelijkse tijdsindeling er ongeveer zo uit:


Dat wordt nog lastig wanneer ik weer een werkgever heb. Kijk, als ik gewoon een  entertainmentopdracht heb voor een paar uren of betaald iemand's administratie verzorg als ZZP'er, kan ik wel voor een keertje minder lezen of schrijven bijvoorbeeld en een uurtje slaap missen is doorgaans ook niet zo'n probleem. Net zo min als een uurtje minder op sociale media rondhangen bijvoorbeeld. Maar waar haal ik de tijd vandaan om bijvoorbeeld 36 uren per week voor een werkgever te werken? In elk geval ben ik dan niet meer gemiddeld twee uren per week aan solliciteren (en overleggen met het UWV en zo) kwijt. Dat scheelt.

Hoe ziet uw wekelijkse tijdsindeling er uit, als ik vragen mag? Waar gaan bij u de 168 uren per week aan op?

========================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer
=====================
Onder 'huishouden' schaar ik ook boodschappen doen, kleine reparaties en meubilair verplaatsen bijvoorbeeld. En ook zaken als aquariumonderhoud.

Momenteel schrijf ik 4 Nederlandstalige en 2 Engelstalige blogstukjes (inclusief verhalen en gedichten) per week en lees ik ook graag blogs van anderen. En niet alleen voor inspiratie maar vooral uit interesse. Zeker als ik cijfers noem, heb ik graag dat die enigszins kloppen. Daar doe ik onderzoek naar en ook dat kost tijd.

Niet alleen 'in het echie' heb ik vrienden maar ook online en vaak overlapt dat elkaar. Het sturen van berichten, het reageren op geplaatste stukjes, het overleggen over een eventuele samenwerking en/of een ontmoeting...ook dat kost tijd.

Als de voorstelling die ik in mijn hoofd heb en deels op papier eenmaal is opgevoerd, kan ik weer wat tijd vrijmaken. Bijvoorbeeld voor het verder ontwikkelen van een burlesque act. Ook leuk.

Om een beetje fit te blijven, probeer ik elke dag ongeveer een half uur te wandelen en daarnaast twee keer 5 minuten rek- en strekoefeningen te doen als 'planking'. 

Een maand of twee per jaar in totaal is de maandagavondclub gesloten dus dat zijn zo'n acht weken dat ik niet drie uren besteed aan verenigingsleven. Dat scheelt een beetje.

De gemiddelde Nederlander is 3 uren per dag bezig met het huishouden, inclusief boodschappen doen.
Voor sociale media is dat 1,5 uren per dag terwijl 'wij' gemiddeld 4 uren per week aan vrijwilligerswerk verrichten. Televisie kijken doen wij gemiddeld 3,5 uren per dag terwijl wij iets meer dan een half uur per dag lezen. Iets meer dan 8 uren per week zijn voor sociale contacten maar hoeveel tijd wij gemiddeld besteden aan verenigingsleven als bijvoorbeeld een sportclub kon ik niet vinden. Misschien een avond per week?

Sommigen vinden dat ik best veel schrijf. Anderzijds besteed ik minder tijd aan het kijken van series via televisie of een of andere streamingdienst dan veel anderen.


Hoe deelt u uw tijd in en heeft u tips voor mij om aan tijd te komen, mocht ik onverhoopt een positief resultaat ontvangen op een van mijn lopende sollicitaties?

Meer lezen? Mijn verhalenbundels