Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, januari 06, 2012

Vallen (een verhaaltje)

Natuurlijk kan ik u laten weten wat mij is opgevallen in de media of wat ik de afgelopen twee dagen al dan niet heb gedaan. Ik kan u ook laten weten dat ik verse foto's heb gepubliceerd op: http://terrebelius.blogspot.com/2012/01/skywatch-friday.html maar het is vrijdag en dus weer tijd voor een verhaaltje...fijn weekend!
========

Dankbaar snoof hij de avondlucht op. Hij had te lang binnen gezeten en de milde motregen leek zijn zonden van hem af te spoelen. Opeens voelde hij zich dodelijk vermoeid. Maar het was't waard geweest. O, wat was't waard geweest!

Zijn weinige vrienden zouden hem benijden en zijn vele ex-en zouden hem smeken bij hem terug te mogen keren.

Hij zou hen in het ongewisse laten; hen niets vertellen van wat hem deze nacht was overkomen. Misschien, als de tijd rijp was, zou hij hen vertellen wat zijn nieuwe bijnaam betekende.

Maar eerst zou hij slapen en als hij morgen na het wakker worden besefte dat het allemaal geen droom was zou hij het vieren!

Hij zag al voor zich hoe hij door de straten paradeerde alsof de stad van hem was. In nieuwe kleren en misschien wel met een nieuw kapsel.

Hij glimlachte bij de gedachte terwijl hij de deur van zijn gehuurde slaapkamer achter zich sloot en zich met zijn kleren nog aan op het ruime bed liet vallen. Hij had nog de tegenwoordigheid van geest om zijn laarzen uit te trappen voordat hij in slaap viel.

Morgen, ja morgen zou alles op z'n plaats vallen...