Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, juni 02, 2024

De week voorbij

Z!onisten - net als anderen op 'domrechts' - zijn ontzettende huilebalken (Let op! Ernstig lachwekkend). Altijd maar weer zijn zij het slachtoffer. Met de Kahanisten voorop. De politieke tak van deze fascistische beweging is zó rechts dat de Kach-partij in Israël werd verboden en de VS hen op de lijst 'terroristische organisaties' zette. In 2022 werd die status om onduidelijke redenen ingetrokken. 

U kent ze wel, de zielepoten die dingen roepen als: 'Boehoe, ze noemen mijn Grote Leider een f4scist, alleen maar omdat-ie dat is. Het is niet eerlijk, mammie!' en "Ze vallen ons zomaar vanzelf aan, alleen maar omdat wij decennialang hun familie en vrienden hebben gemarteld en vermoord. Boehoehoe!" Ze zijn nogal pathetisch, die mensen op 'domrechts'.

Kamervoorzitter Bosma vindt dat de PVV niet 'extreemrechts' genoemd mag worden; 
andere partijen 'extreemlinks' noemen mag wèl van de man die vindt dat de kamervoorzitter geen lid mag zijn van een regeringspartij.

Wat vindt u van hypocrisie?

Vervolgvraag: wat heeft dit meisje verkeerd gedaan om haar lot te verdienen?

Antwoord zonder te liegen en/of een rechtspopulist na te blaten.
=========================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Heeft u na het lezen van dit blogstuk iets geleerd, wat gelachen of heeft het u aan het denken gezet, overweegt u dan een donatie voor de tijd en moeite die ik er in steek.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

=====================
Maandag las ik over Jeffrey, een leugenaar, bedrieger en oplichter. "Maar elke keer dat ik iemand oplichtte had ik er spijt van hoor, meneer de rechter!" Typisch.

Over oplichten gesproken: sportliefhebbers zullen erg blij zijn met het meest rechtse kabinet dat Nederland ooit gehad heeft; de nieuwe coalitie wil dat Nederlanders meer gaan bewegen en maakt een kaartje voor het voetballen kijken flink duurder

De grote wens van iedereen die VVD, BBB, NSC of PVV stemde. Toch?

Een man-met-hondje wenste wellicht niet te hebben opgekeken toen hij in zijn ooghoek beweging zag. Het was een ik. Die een wijze les leerde: eerst broekje aan, dan pas gordijnen open doen. Mijn slaapkamer in Mechelen grenst namelijk direct aan een openbare weg.

Keurig op schema verliet onze groep acteurs het gastenverblijf om iets te vroeg te arriveren in de oefenstudio's. Paar uren choreografie, vervolgens lunchpauze. Daarna paar uren zangoefeningen, gevolgd door een korte pauze en een uur of zo een scène met een paar andere castleden oefenen. 

Soms viel het mee, soms viel het tegen. Maar niemand van ons had nog energie over om naar de kroeg te gaan die avond. Best even wennen, zo'n hele dag dansen, zingen en acteren.

Deed u dat wel eens?

Eenmaal terug op mijn kamer 's avonds kwam ik niet meer bij van het lachen toen ik dit filmpje zag van een liegende z¡onist. Altijd hilarisch, dat 'huilie huilie doen' van domrechts. Ach guttegut, wat zijn ze toch zielig. 

Ik heb gewerkt met kleuters die zich volwassener gedragen dan domrechtse wappies. Niet alleen dat voortdurend slachtoffer spelen maar ook dat voortdurend gelieg, moet dat nou?

Nog een kenmerk van domrechts: vrijheid van expressie en meningsuiting geldt uitsluitend voor hen. En dus niet voor mensen die 'links' zijn, zoals mensen die protesteren tegen een massamoord.
Vanity Fair verwijderde 'per ongeluk' een pro-P4lestina uiting uit een foto. Dat de grote baas een bekend z¡onist is, is uiteraard toeval.

Hoe zou men reageren als een groot modeblad 'per ongeluk' een Amerikaanse of Israëlische vlag uit een foto zou wegpoetsen?

Dinsdag las ik over de 'precisie-aanval' op een vluchtelingenkamp in Rafah. Volgens een zekere dictator 'een tragische fout'. Dat is 1984-Newspeak voor 'brute slachtpartij'. 


Rutte beloofde 'keiharde sancties' als zijn zakenvriend Bibi Rafah zou bombarderen. Daar ben ik nu benieuwd naar: heeft Rutte misschien keihard een pro-onschuldige burgers-bericht op Instagram 'geliket'? Bestond Rutte's 'keiharde sancties' tegen Isr4ël uit het klagen tegen zijn moeder en een medewerker te vragen een tekst te verzinnen om zijn inactie goed te praten? 

Omdat geen enkele partij ingreep, besloot het IOF om nog geen dag na deze slachtpartij nóg meer P4lestijnse burgers 'per ongeluk' te vermoorden

Natuurlijk, 'alle Joden zielig en alle Arabieren moeten dood want H4mas', maar kom op hé, wie nu nog steeds de moedwillige moordpartijen van het IOF goedkeurt is gewoon een bijzonder slecht mens.

Is het goed te praten dat je 40.000 burgers omlegt om enkele tientallen nazi-kopstukken te pakken?

En 40.000 burgers omleggen om enkele tientallen H4mas-kopstukken te pakken?

"Ja, maar de cijfers zijn onbetrouwbaar want gegeven door de P4lestijnen zelf! De cijfers over burgerslachtoffers van het IOF zijn veeeel betrouwbaarder want volgens z¡onisten zijn alle Arabieren terroristen!"

'Kinderen vermoorden is volkomen legaal. Met name wanneer de vijand hen als menselijk schild gebruikt.', schreef Graeme Wood van The Atlantic.

Bedoelt Wood daarmee de P4lestijnse kinderen die door het IOF als menselijk schild worden gebruikt? 

Wie kinderen gebruikt als menselijk schild is natuurlijk een ontzettende lafbek. 

Ook wanneer volwassen burgers als menselijk schild worden gebruikt, trouwens. Behalve wanneer je lid bent van het meest geweldige en morele leger ter wereld; in dat geval is het gebruiken van een menselijk schild heel slim, goed en dapper. Toch?

Een prima menselijk schild zijn de burgers die in de woonwijk in Tel Aviv wonen waar het IOF bewust haar hoofdkwartier heeft geplaatst. 

"Elke beschuldiging is een bekentenis", is een stelling die keer op keer door extreemrechtse groepen als z¡onisten onderschreven wordt.

Als leden van de al-Qassam brigade zich achter burgers verschuilen is dat oneerlijk en kwaadaardig; doen de moedige strijders van het meest morele leger ter wereld dat, dan is dat dapper en slim.

Vraag maar aan de Amerikaanse immigrante Nimarata Randhawa. Als 'Nikki Haley' is zij oerconservatief en dus tegen immigratie. Terwijl zij en haar groepsgenoten eisen dat mensen bij hun geboortenaan ("Deadname") worden genoemd in plaats van bij hun zelfgekozen naam. 

Met 'immigranten' of 'buitenlanders' bedoelt domrechts altijd Afrikanen en Arabieren. Vandaar dat Randhawa een groep f4scis...pardon...z!onisten succes wenste met het bombarderen van een vluchtelingenkamp vol 'buitenlanders'.

Joop Soesan is een aanhanger van het f4scisme en dus was er volgens hem geen sprake van een aanval maar van een ongeluk. 


"Die aanval vanuit de lucht was geen luchtaanval!" Hoeveel harder kunnen f4scisten liegen?

Nadat de stormtroepen van Bibi maandag 'per ongeluk' tientallen mensen vermoordden na hen verteld te hebben dat zij in het betreffende kamp veilig zouden zijn, deden zij dat dinsdag - geheel per ongeluk uiteraard - wéér. Met tanks ditmaal. Ook dat zijn blijkbaar geen weergaloze precisiewapens. 

Dat Isr4ël voortdurend 'per ongeluk' burgers in plaats van H4mas-strijders afslacht, kan maar twee dingen betekenen: ofwel liegen de z¡onisten als zij zeggen uitsluitend H4mas te willen treffen, danwel liegen zij.

Volgens mensen als Teunis, die Bibi als hun Grote Leider ('Führer' in het Duits) zien begon het conflict op 7 oktober 2023 en is H4mas de hoofdschuldige. Uiteraard liegt ook deze aanhanger van het fascisme want er wordt nog wel degelijk gesproken over '7 oktober'. De betreffende H4mas-leiders zijn - terecht natuurlijk - voor het ICJ gedaagd. 

Domrechts blijft het bevestigen: wie moet liegen om een punt te maken, bewijst uitsluitend geen punt te hebben.

Domrechtse mensen als Teunis zijn dezelfde soort mensen die 'tegen' stemden in deze enquête:

"Wat vindt u ervan dat schoolkinderen in uw land Arabische cijfers moeten leren?"

Zijn mensen ėcht zo dom dat zij ergens tegen stemmen terwijl zij niet weten wat het is? Zeker. Gelukkig niet iedereen maar ongeveer 30% van alle volwassenen is inderdaad zo dom.

Daarom lezen zij ook geen geschiedenisboeken of journalistieke artikelen maar delen zij slechte memes van domrechtse sociale media-kanalen.
Deze boodschap staat in de woonkamer (zie vensterbank op de achtergrond) van een liegende, domrechtse racist die lid is van een (zie logo bovenin het knutselwerkje) 'wordt snel rijk met Bitcoin'-piramidespel Facebook-groep.

Hilarisch natuurlijk, dat vrijwel al die 'betaal alleen met cash!' exemplaren van de Homo Lunatic Ludicrous groot fan zijn van handelen met digitaal geld.

Voor hen probeer ik af en toe de situatie in het Midden Oosten uit te leggen in een taal die zij begrijpen. In een plaatje dus:

"Mijn broer gaf mij de auto van mijn buurman. Geen idee waarom de buurman nu boos is op mij; ik heb zijn auto toch eerlijk gekregen?"


"Kinderen afslachten=slecht; protesteren tegen het afslachten van kinderen=niet slecht." Wat is daar 'ingewikkeld' aan?

Mensen die deze simpele vergelijkingen al superingewikkeld vinden zijn als was in de handen van populisten. Zo kwamen wij aan ons nieuwe kabinet.

Het nieuwe kabinet, onder aanvoering van Dick Schoof, het voormalig hoofd van diverse spionagediensten die een aantal keren 'per ongeluk' de wet overtrad, voert actie. Om het aantal domme mensen in Nederland te verhogen. 

'Onderwijs' is niet iets waar 'zeer rechts' veel geld en moeite in steekt; onwetende mensen zijn nu eenmaal makkelijker te manipuleren.
 
Dankzij de onderwijsplannen van Wilders I, ook wel 'het karbonade kabinet', dreigen zo'n 1200 wetenschappers ontslagen te worden.

De enige actie die het nieuwe kabinet op het gebied van Onderwijs en Wetenschap zal ontplooien is inactie.

Geen wonder dat geen van de vier 'echte leiders van het volk' de verantwoordelijkheid wil voor het overheidsfalen van de komende tijd. Noch Yeşilgöz, noch Omtzigt, Wilders of van der Plas is dapper genoeg om een zeer rechts kabinet te leiden. Andere bekende politici kijken wel link uit en dus werd het iemand 'van buiten', hoge ambtenaar Dick Schoof. Officiëel partijloos maar tot 2021 gewoon een prominent lid van de PvdA.

Ben benieuwd naar de acties van dit geweldig daadkrachtige kabinet. Mijn voorspelling? Domrechts gaat merken dat politiek bedrijven niet zo makkelijk is als 'het volk' denkt. Onlangs kwam een voormalig lobbyiste van de varkensindustrie daar achter. Zij ging 'het wel even regelen in Brussel!' maar de betreffende commissaris liet haar een lage ambtenaar vertellen: "Nope, er komen voor de multimiljonairs die jouw opdrachtgevers zijn geen uitzonderingen op de regels. Fijne dag verder!"

In Schelle was er voldoende actie op dag twee van de repetities voor de musical Sneeuwwitje. 

Zo was er taart. 

De gelegenheid? De eerste dag dat de hele cast en crew bij elkaar was.

Dialogen werden geoefend en scènes gespeeld. Er werd gezongen en gelachen en serieus gespeeld. 
Ja, ook Maja de Bij is van Studio 100.
Het trappenhuis leidt van de ene danszaal via de andere vergaderruimte naar de andere repetitiezaal. En de lunch is altijd uitstekend. Meestal warm eten en op de woensdag een broodmaaltijd:

Het was - kortom - een goede dag. En een biertje voelde verdiend.

Woensdag las ik het een en ander over het nieuwe kabinet van beoogd premier Dick Schoof. In feite betreft dit nieuwe kabinet een VVD+-kabinet: gewoon de VVD die wij al decennialang kennen maar dan met een vleugje meer 'rechts'. Dus wat meer vreemdelingenhaat en nog meer voordeeltjes voor de elite.

Opvallend vind ik de namen die Wilders noemde als kandidaat-ministers 'van buiten de politiek':
De PVV zelf heeft - niet verrassend voor een eenmanspartij - nauwelijks geschikte kandidaten voor ministersposten.

Verwacht u dat de gemiddelde Nederlandse burger er beter van wordt, nu wij een zeer rechts kabinet hebben?

De Sint Romboutskathedraal stond er weer fraai bij deze avond. 

Een avond waarop wij terugkeken op een dag die een glimlach bracht op het gezicht van de regisseur. Onze niet-Nederlandstalige collega's hadden merkbaar hard gewerkt aan hun taalbeheersing en mochten terecht trots zijn. 

Het enige wat nog enigszins in de weg staat van een prettige en succesvolle run, zijn wat administratieve beslommeringen.

Een deel daarvan (en dit blog) verwerkte ik via deze opzet:
Tablet met draadloos toetsenbord en dito muis met mijn script als muismat. Niet ideaal maar het werkt.

Een soort gedoogkabinet, zeg maar.

Donderdag zag ik deze toespraak van een Amerikaanse mevrouw die - zoals diverse andere politici - trouw heeft beloofd aan een buitenlandse mogendheid. Zoals deze Nederlandse politicus. Die zich er niet voor schaamt te zeggen dat hij alleen maar mensen van 'puur bloed' duldt in 'zijn' staat.

Nimarata Randhawa vertelt doodleuk dat de vrouwen en kinderen van P4lestina zelf een einde moeten maken aan H4mas. "Zo niet, dan blijven wij hen bombarderen!" Zou zij ook van Duitse burgers hebben geëist dat die zelf de nazi's verjoegen 'want anders blijven wij Dresden en Berlijn bombarderen!'? 

Wat als een bom insloeg was voor mij persoonlijk het nieuws dat mijn lieve oom in Canada naar een hospice gaat. Ik ken maar één geval van iemand die een hospice op eigen kracht verliet.

Wat dat betreft fijn dat wij na de heftigheid van de dag ervoor, een rustige repetitiedag hadden. Met veel aandacht voor individueel zangles. Erg prettig.

Minder prettig zijn de klachten van een enkeling die woedend protesteert tegen stereotypering: "Hoe durft men kleine mensen te gebruiken om in 'Sneeuwwitje' kleine mensen te spelen!"

Wil men dan dat mannen van 1.85m de dwergen in Sneeuwwitje spelen? Dat Shakespeare's Othello niet door een acteur met een donkere huidskleur mag worden gespeeld noch Sneeuwwitje door een echte jonge vrouw? Mag in een film over Nederlands succes op de Paralympische Spelen de rol van Esther Vergeer niet worden gespeeld door een actrice in een rolstoel?

Soit. Wij gingen met graagte in op de uitnodiging van onze opdrachtgever om die avond de musical '14-18’ te gaan zien. Een bijzonder aangrijpend en geweldig gespeeld verhaal over een vriendengroep in het België uit die tijd.

Met een treffende boodschap: oorlog is kl*te.

Na afloop mochten wij in de VIP-ruimte babbelen met leden van de cast,
aangevuld met andere 'Studio 100'-mensen. Zoals deze vriendelijke mevrouw. 
Die ik tot mijn schande niet herkende ondanks haar blijkbare populariteit.

Vrijdag was ons een vrije dag gegund. Heel fijn, want op het feestje de avond ervoor was de drank gratis.

Ook gratis waren de vreugdedansjes van mensen die houden van gerechtigheid. Ene D. Trump bedroog zijn zwangere/net bevallen echtgenote met een p0rnoster. Tijdens zijn presidentiële campagne. Hij loog daarover, betaalde haar zwijggeld met geld dat voor de campagne was gewaarborgd, loog daar weer over en stond zo uiteindelijk terecht voor 34 wetsovertredingen. Per wetsovertreding werd het vonnis voorgelezen en per wetsovertreding zei de rechter 'Schuldig.'

De reactie van de makke schaapjes van de MAGA- sekte op de schuldigverklaring van hun Grote Leider ('Führer' in het Duits) was zeer voorspelbaar: zij deden 'huilie huilie'.

Dit was nog maar één rechtszaak tegen deze bekende oplichter en crimineel. Komieken verheugen zich intens op de reacties van Trump en zijn volgelingen rond de komende rechtszaken... gratis komisch materiaal!

Volgens Trump zelf kan iemand tegen wie gerechtelijke procedures lopen absoluut geen president van Amerika zijn. Ook al zo grappig.
Ook al waren wij vrij, toch was het nuttig om eens extra over mijn teksten te gaan. Ook nuttig was het om een stukje te wandelen. Niet alleen voor de broodnodige beweging maar ook om Mechelen een beetje te leren kennen:
Dit beeld van een jongetje op een hobbelpaard is een dikke middelvinger naar de slapjanussen in de geschiedenis die zich ten koste van vele anderen rijk en machtig waanden en zich daarom fier...pardon, geïnfecteerd met Vlaams... trots op een paard zittend lieten vereeuwigen.

Er bleek een kanaal te zijn. En straatmuzikanten.


Ik vond zowaar de Uil van Minerva!

Eenmaal 'thuis' pleegde ik wat telefoontjes en reageerde op een aantal berichten voordat ik mijn wekelijkse 'Skywatch'-met wat Engelstalige proza-stukje plaatste.

Vervolgens meldde ik mij bij een afgesproken punt. Om een bijzonder genoeglijke avond door te brengen met een nieuwe, lokale, vriend:


Met de nadruk op 'bijzonder' èn op 'genoeglijk'.

Zaterdag ontwikkelde ik een nieuwe theorie om te verklaren waarom het 'onfeilbare' Iron Dome stomtoevallig weigerde op 7 oktober 2023; tien dagen eerder had de Isr4ëlische Minister van Defensie, Yoav Gallant, (een deel van) het systeem verkocht aan Duitsland.

Vermoedelijk zonder toestemming van de Amerikaanse belastingbetaler, die feitelijk voor nagenoeg alles wat Israël heeft betaald. 

Alleen al in militaire hulp zo'n 4 miljard dollar per jaar. Goedkope leningen, verhuiskosten voor illegale kolonisten en dergelijke nog niet meegerekend.

Hoe zou u het vinden als uw belastinggeld werd gebruikt om een land in het Midden Oosten te steunen?

De vijanden van de regering N3tanyahu bestoken diens 'Groot Duizendjarig Rijk' met Qassam-raketten. Die kosten zo'n €800 per stuk. De raketten waarmee de Iron Dome die raketten onderscheppen kosten €80.000 per stuk. H4mas en Hezbollah bestoken dus geen burgerdoelen in Isr4ël maar putten dat land financieel uit. 

Het doet de 'goede zaak' van de z¡onisten niet goed dat de raketten van de tegenpartij uitsluitend schade veroorzaken wanneer de brokstukken neerkomen. De enkele keer dat bijvoorbeeld H3zbollah een gerichte aanval uitvoert, gaat het om een duidelijk militair doel en worden zeer zelden burgers getroffen. Dat is heel anders bij de aanvallen van de z¡onisten. F4scisten geven absoluut niets om een paar duizend kinderlevens meer of minder 'want het zijn toch maar Arabieren/Joden/Afrikanen'.

Over doden gesproken: van de ongeveer 1200 door H4mas op 7 oktober 2023 vermoordde mensen waren er 350 militairen van het IDF. Wat het verdriet voor de nabestaanden niet minder maakt, natuurlijk.

De woede van de nabestaanden vind ik zeer begrijpelijk. Als 'mijn' volk 75 jaar lang werd onderdrukt, verdreven en vermoord zou ik vermoedelijk óók gewelddadig worden. U niet?

Als de VS stopt met de miljardensteun, heeft Bibi een groot probleem: geen Iron Dome meer en geen tanks en mooie geweren meer voor de f4scisten die van over de hele wereld komen 'om wel even wat Ar4bieren af te slachten!' 
(Neo-) Nazi's - met Adolf Eichmann voorop - waren en zijn groot fan van het z¡onisme. Logisch. Vervang in de toespraken van H¡tler 'J0den' met 'M0slims' of 'Ar4bieren' en je hebt een meneer Mileikowsky of iemand als deze bekende populist.

Of u dat wilt of niet, de Nederlandse overheid geeft miljarden uit aan ondermeer het leveren van onderdelen van bommenwerpers die worden gebruikt om oorlogsmisdaden te plegen. Stemt u op een politieke partij die dat steunt?

En als de leiders van dat land dan ook nog eens voor honderdduizenden euro's door u betaalde hulpprojecten slopen?


Vond ook bewijs dat de z¡onisten tijdreizen hebben uitgevonden; zo namen zij ondermeer in 2013 wraak op de P4lestijnen voor wat H4mas op 7 oktober 2023 zou doen.

Wandelde wat door de stad, deed boodschappen, kocht een vers boek omdat het vorige bijna op was en deed een handwas.


's Avonds keek ik televisie. In de kroeg. Voetbal. Met een collega en een biertje.

Zondag was voor huishoudelijke klusjes, lezen, schrijven en rusten. Waar ook een wandeling bij hoorde. 
De eerste paar dagen was het wennen, al die straten met kinderkopjes in Mechelen: 'Hé, heb ik daar óók spieren zitten?' Maar het went vrij snel.
Meteen maar even een potje zout gehaald bij de buurtsuper. Was dat een dag eerder vergeten toen ik eieren haalde om op mijn appartement te kunnen koken en bakken.

Ook belde ik met mijn oom in Amerika en met mijn broer. Terwijl ik zelf werd gebeld vanaf een onbekend nummer. 

Bleek een abonnement-verkoper te zijn van MyHeritage. 
Tot voor kort een gratis genealogie website maar nu de z¡onisten in de geldproblemen komen, lopen de kosten voor een abonnement op tot €300 per jaar.

Erg hardnekkig, de verkoop-afdeling van MyHeritage. Die belde driemaal. Op zondag. Voor velen een 'heilige' dag. Zoals voor strenggelovige Joden de zaterdag dat is. Op de Shabbat eer je G*d en doe je absoluut geen dingen als feestvieren of bijvoorbeeld koken of autorijden. 

De mensen op het Supernova Festival op zaterdag (Shabbat dus) 7 oktober 2023 kwamen uitsluitend naar het terrein om samen te bidden. Lopend natuurlijk of met de fiets. En al de hapjes ter plaatse waren eerder klaargemaakt. Ofwel vond de laffe aanval van H4mas niet plaats op de Shabbat òf de bezoekers van het Supernova Festival waren geen keurige Joden.

Een paar jaar geleden werd MyHeritage gekocht door een Israëlische investeringsmaatschappij. Met in het bestuur onder meer Eran Gorev; samenvattend zei hij: "Ik zei helemaal niet dat ik politici wilde omkopen om voor mijn Grote Leider toegang te krijgen tot alle in- en uitgaande telefoongesprekken in de VS. En trouwens, ik maakte een grapje toen ik dat zei."

Grapjes maken deed ik met collega's ter plaatse en met vrienden via tekstberichten. Grapjes maken is fijn. Niet alleen als tegenwicht voor de serieuze zaken in het leven. Zoals wie er achter oorlogen zitten en waarom. 

Terreurorganisaties als H4mas en H3zbollah is het verboden om geld te verhandelen via investeringsbedrijven en banken. H4mas is aangewezen op crypto en contant geld. Contant geld afschaffen zou het terreurorganisaties als H4mas erg moeilijk maken, maar ja, 'het volk' is daar zwaar op tegen.

Z¡onisten wordt gelukkig geen strobreed in de weg gelegd op de financiële markten, dus met een beetje moeite is vaak te achterhalen wie er ècht achter hun organisaties zitten. Het enige wat onderzoek naar geldstromen lastig maakt is dat de z¡onisten doorgaans zelf de eigenaren zijn van de banken en investeringsbedrijven waar zij zaken mee doen.

Daardoor is duidelijk dat - hoewel hij er niet graag over praat - Bibi zakenvrienden in Qatar vroeg om voor honderden miljoenen H@mas te steunen "want zo lang H4mas bestaat is een twee-staten oplossing niet mogelijk."


Met als gevolg: de dood van enkele tientallen Isr4ëlische burgers en die van enkele tienduizenden P4lestijnse burgers. Hoewel de teller waarschijnlijker op ruim 200.000 dode burgers staat. Onherkenbare lijken en slachtoffers die nog onder het puin liggen, worden niet officieel als slachtoffer meegeteld. Het staat immers niet vast dat zij P4lestijnen zijn. Voor hetzelfde geld heeft H4mas Ethiopische acteurs ingehuurd om P4lestijns lijk te spelen. Of een andere rare smoes.

Had geen smoesjes om geen Frans te leren dus deed dat ook deze dag weer trouw:

'Stomach' hebben de Engelsen dus óók al van de Fransen gestolen. Tss!

Deze avond vond ik een smoes om niet te hoeven doen wat ik van plan was te doen: tijdens een avondwandeling hoorde ik mijn naam roepen en zo kwam ik weer in een kroeg terecht.
Waar ik nieuwe vrienden maakte. Want zo gaan die dingen. Twee pinten Guiness verder besloot ik om toch nog wat anders te doen dan kletsen, flirten en drinken.

Had nog wat schrijfwerk te verrichten, waaronder voor dit blog.

Kate Bush met The Man with the Child in his Eyes is de muziek van deze week:


Deze week staan wij stil bij het overlijden van Harry van Hoof en Rob Burrow