Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, mei 26, 2019

De week voorbij

Mij lijkt het vreselijk om te leven in een wereld waarin elk individueel mens exact hetzelfde wel of niet leuk vindt als elk ander: iedereen dezelfde muzieksmaak, dezelfde soort kleding, hetzelfde eten, dezelfde televisieprogramma's...In mijn ogen zijn het juist onze verschillen die ons nader tot elkaar brengen. Al is het maar uit nieuwsgierigheid: 'Ik begrijp niet waarom jij dat leuk vindt, wil jij mij dat uitleggen?' Een prima manier om van elkaar te leren en met leren kom je als mens(heid)vooruit zonder je hele leven in je eigen 'bubbel' te blijven rondhangen. Denk ik.

Heeft u een prima eigen bubbel waar u graag in rondhangt of bent u nieuwsgierig naar wat anderen drijft en inspireert?

Maandag jammer genoeg met koorts wakker geworden. Na dat gegeven gemeld te hebben aan mijn werkgever urenlang verder liggen slapen. Verder ook rustig aan gedaan: paar kleine huishoudelijke dingetjes zoals het schoonmaken van de koffiepot na het koffie drinken met een buurvrouw. Daardoor fit genoeg om mij die avond te melden in de Loge. Voor een fraai ritueel waarbij 'het vinden van verbinding' centraal stond.

Mooi!

Dinsdag zeker nog niet topfit maar toch maar naar een studio om samen met een percussionist en een buikdanseres een nieuwe act in te studeren.


Het kan namelijk geen kwaad af en toe een beetje aan de toekomst te denken. In die toekomst is vast plek voor een nieuwe act. Het was best vermoeiend dus een middagdutje was wel verdiend. 's Avonds thee gedronken met een buurvrouw en (deels samen met haar) een beetje voor de televisie gehangen.

Woensdag had ik een man over de vloer die kwam kijken, fotograferen en meten teneinde een energielabel aan mijn woning te 'hangen'. Aardig heerschap. Daarna koffie gedronken met een buurvrouw, even naar de bank geweest en boodschappen gehaald. In de binnentuin

staan kletsen met een andere buurvrouw en een buurman en daarna thee gedronken met een buurvrouw. 'Doe je nog wel eens iets anders dan koffie en thee drinken met buurvrouwen?' Nu u het zo rechtstreeks vraagt...dat lijkt inderdaad mijn meest gangbare dagbesteding deze dagen.

Maar deze dag deed ik toch heus ook andere dingen. Zo hing ik een half uurtje aan de telefoon met een oud-collega en ik beëindigde mijn lidmaatschap van de bibliotheek. Heb namelijk nog tientallen te lezen boeken in huis, naast een paar duizend op mijn e-reader. Het opzeggen van het bibliotheek-lidmaatschap levert toch weer een paar tientjes per jaar op. Kun je aardig wat boeken van kopen. Zowel voor de e-reader als ook fysiek in de kringloopwinkel en op Koningsdag en zo.

Omdat ik de volgende dag vroeg op moest vroeg naar bed. Na het drinken van een kop thee met een buurvrouw uiteraard.

Donderdag dus vroeg op om mij iets na half zeven des ochtends

te melden op een stembureau.

Dit was de dag dat men in Nederland naar de stembus mocht om rechtstreeks Europarlementariërs te kiezen. Diverse politieke partijen hadden lijsten aangeleverd met daarop namen van mensen die in hun ogen geschikte kandidaten waren en elke burger van boven de achttien mocht zijn of haar favoriete kandidaat aankruisen. In andere EU-landen gebeurt dat ook en als alle stemmen geteld zijn krijgen die kandidaten met de meeste (voorkeurs)stemmen een plek in het Europarlement. Echt veel democratischer (hoe dan?) kan niet dus waarom mensen blijven roepen dat de EU 'ondemocratisch!' is, is mij een raadsel.

Gek genoeg waren vooral de aanhangers van Forum voor Democratie onthutst toen bleek dat met name de 'socialistische en dus linkse' Partij van de Arbeid de meeste stemmen zou krijgen van de burgers van Nederland. Blijkbaar willen zij dat de mening van de meerderheid altijd voorrang heeft boven de meningen van anderen. Behalve wanneer die meerderheid iets anders wil dan de aanhangers van FvD.

Onze Engelse vrienden en vriendinnen mogen komende zondag kiezen wie hen vertegenwoordigt in de EU. Mogelijk voor het laatst want als Engeland zich afsplitst van de Europese Unie hebben zij binnenkort absoluut geen zeggenschap meer over wat de unie doet, wil en kan en moeten zij het voortaan weer doen met leven onder een absoluut niet-democratisch gekozen koningin. Moeten zij weten.

Het is in elk geval niet onder leiding van premier Teresa May want die kondigde aan over een paar weken op te stappen. Het stokje wordt mogelijk overgenomen door Boris Johnson die heel hard riep dat hij de 'Brexit' wel even mogelijk zou maken en nu de daad bij het woord mag voeren. Mijn intuïtie zegt mij dat hij (pas op het laatste moment) zal afzien van zijn leidersrol. Officieel vanwege zijn gezondheid of zo maar eerlijk gezegd met name omdat hij geen idee heeft hoe hij zijn woorden in daden moet omzetten.

Elke medewerker krijgt op zo'n verkiezingsdag 2,5 uren pauze. Achter elkaar. Ik besteedde mijn tijd aan thuis even eten, de kat en goudvissen eten geven en...thee drinken met een buurvrouw.

Wij zaten met een goed team op het stembureau en met name daardoor (en een beetje door de traditioneel niet erg hoge opkomst want mensen willen wel graag democratie maar daar liever geen moeite voor hoeven doen. Blijkbaar.) was ik redelijk op tijd thuis en lag nog voor middernacht in bed.

Vrijdag wilde ik uitslapen maar dat werd wat bemoeilijkt doordat de woning van de nieuwe buurvrouw wordt aangepast aan haar wensen. Dus waste ik mijn jas en zelfs het hoesje van mijn mobiel.

Werkte wat voor de maandagavondclub en voor de brouwerij (ervaringen uit het verleden hebben mij geleerd de dag na een verkiezingsdag vrij te zijn van werk waarbij concentratie en vroeg opstaan zijn gewenst), sprak een vriend telefonisch, nam maatregelen om wat zekerheden voor de toekomst vast te leggen (voor zover dat überhaupt mogelijk is), wisselde de lakens, sprak 'via de chat' een paar mensen en keek eindelijk de laatste aflevering van Game of Thrones.

Zaterdag weer koorts en veel last van mijn keel. Dus maar niet werken op de open dag van de brouwerij. Jammer! Dus thuis maar even zitten werken in de (online) boekhouding, koffie drinken met een buurvrouw, mijn kat een standje geven voor het doodbijten van een vogeltje waar een buurvrouw zich over had bekommerd nadat die uit een boom was gevallen. De vogel dus. Niet de buurvrouw. Een was gedraaid en wat overleg gepleegd over naderende entertainment opdrachten. 's Avonds de was opgehangen en daarna een beetje voor de TV gehangen (een conférence van Youp van't Hek) met een pot thee en een buurvrouw. O ja, en het was Towelday (klik) en dus ging ik met een handdoek op de foto.


Voor zondag was ik uitgenodigd voor een vernissage maar besloot mijn lijf nog even wat rust te geven. 'Je moet goed uitzieken, hoor!' werd mij aangeraden door diverse buren, vrienden en combinaties daarvan. Ook deze zondag sprak ik weer diverse buren. Op straat, in de binnentuin, in het trappenhuis en bij mij thuis. Dat schijnt bijzonder te zijn, zo'n goed contact met zoveel verschillende buren. Maar bijzonder of niet: ik ben er blij mee!

Omdat het mooi weer was een stukje gewandeld. Dat wil zeggen: opzettelijk de lange route naar en van de supermarkt genomen. Thuis huishoudelijke klusjes opgeknapt als strijken en het schoonmaken van oven en pannen. Soms best nuttig. Net als vroeg naar bed gaan wanneer je je nog zwak voelt en toch naar je werk wilt de volgende dag.

Het Engelstalige stuk van vandaag: https://terrebelius.blogspot.com/2019/05/about-dutch.html

Het pleonasme van de week is: 'Vernieuwende innovatie'

Roberta Flack verzorgt deze week de muziek met First Time I ever saw your Face:Deze week staan wij stil bij het overlijden van Niki Lauda


Meer lezen? Mijn verhalenbundels

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/