Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, februari 15, 2017

Maak van een probleem een oplossing!

In Nederland komen wij handen tekort in verzorgingstehuizen en er zijn te weinig vrijwilligers in buurthuizen en op amateur voetbalvelden. Jongeren trekken weg uit kleine dorpen waardoor boerderijen vervallen en ook kleine winkels en kroegen leeg komen te staan: ruim tienduizend gezinswoningen in Nederland staan leeg! In België kent men het probleem van spooksteden óók. Hier het verhaal over de plaats Doel (klik). Binnen afzienbare tijd bestaat ruim een kwart van onze bevolking uit bejaarden. Gewoon, omdat er weinig kinderen worden geboren en de gezondheidszorg - vergeleken met 50 jaar geleden - zo enorm is verbeterd dat steeds meer mensen steeds ouder worden.

Mogelijke oplossing: laat meer asielzoekers binnen! Dat zijn gemotiveerde en vaak jonge mensen met kinderen die wanhopig op zoek zijn naar werk en onderdak. Kortom: is het niet handiger om in plaats van twee problemen twee oplossingen te hebben? Laat het probleem de oplossing zijn!

('Ja maar onder asielzoekers zitten ook criminelen!' Klopt. Maar die zitten ook onder priesters, politici en - geloof het of niet - zelfs onder voetbalhooligans uit het streng christelijke Urk. Hier een plaatje dat aantoont dat niet alle criminelen moslims met een donkere huidskleur zijn:
)

=================================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/